Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

De F3-giganten tegen de buren

03 mrt. 2019
 
Toen ik in 1953 op 8-jarige leeftijd begon te korfballen, waren de omstandigheden niet te vergelijken met nu. Met mijn 8 jaar was ik al een uitzondering. Omdat ik flink voor mijn leeftijd was, werd ik bij uitzondering als spelend lid toegelaten. Pupillen waren er nog niet. Adspiranten en vervolgens senioren waren de leeftijdgroepen. Adspiranten, hoe jong ook, speelden op een 3-vakken-veld van 90 bij 40 meter, een korf op 3,50 meter en de bal was gewoon een vijfje. Mijn eerste seizoen speelde ik in adspiranten “H”. Mijn eerste wedstrijd was tegen K.Z. i en werd met 1-0 gewonnen.

Hoe anders is de situatie thans. Op 8-jarige leeftijd ben je E-pupil. Speel je op een mono- korfbalveld (dus één vak van 10 x 20 m), schiet je op een korf van 3 meter hoog en de bal is een viertje. Onze F-pupillen, kinderen van 5 t/m 7 jaar, spelen ook op zo'n mono-korfbalveld, die korf is 2,50 meter hoog en de bal is een drietje.

Over het verdedigd schieten heb ik al genoeg geschreven en vandaag was het weer zo ver. Roda had weer een paar reuzen gevonden - wel in de juiste leeftijd - die onze dwergen mochten bespelen. Na de 0-1 was het Mees die gelijk maakte. Roda weer voor en het antwoord kwam van Erin 2-2. Toch werd het eerste part met een 2-3 achterstand afgesloten.

Onze mensen verweerden zich als leeuwen, maar waar de tegenpartij rustig over de handen heen konden schieten, kwamen wij door het lengteverschil niet verder dan tégen de handen te schieten. Tocht wist Elin er in het tweede part nog twee te scoren. De rust ging met de stand van 4-7 in. In het derde part ging het gelijk op. Roda wist niet verder uit te lopen en dit keer door scores van  Maud bleef de achterstand beperkt tot 6-9.

En toen……………….kwam het zenuwslopende vierde part. Elin zorgde al snel voor de 7-9. Helaas Roda weer 7-10. Vervolgens de Koogse zeven minuten. Goed aangeven van de ploeggenoten stelde Elin in staat om 8-10 en 9-10 te maken. Vervolgens was het Stef, die onder luid gejuich de gelijkmaker scoorde. Roda antwoordde met 10-11, maar Elin bracht de spanning weer terug 11-11.
 
Tenslotte waarom ik dit “verdedigd schieten mag” verafschuw: volledig verdedigd wist één van de 'reuzen' van Roda vlak voor tijd de 11-12 te maken. Jammer want onze giganten hadden minimaal een punt verdiend.
 
Nog niet genoemd Emma en Lisa. Zij waren vandaag de belangrijke waterdragers. Na de wedstrijd worden ook nog strafworpen genomen. Hierbij lieten onze spelers nog eens zien, dat zij de tegenstander zonder lengte-overwicht zouden kunnen verslaan. De K.Z.’ers wonnen met 5-2.

Het was weer een genoegen om naar dit ploegje te kijken. Mijn gedachten gingen terug naar de eerste oefenwedstrijd tegen de F2. Toen werden wij alle kanten opgestuurd. In de paar maanden tijd zie je een enorme verbetering in het spel. Zo doorgaan en er volgt vanzelf succes.

Opa Ruud
 
 
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.