Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Bos-Brandt e.a.

18 feb. 2019
 
Halverwege de jaren '50 van de vorige eeuw waren er nog maar weinig families, die een T.V. in huis hadden. Ik had een oma, die had zo'n mooi ovaal zwart-wit beeld van Grundig. Regelmatig werd er op de fiets met pa of ma naar haar woonadres aan de Kepplerstraat in Zaandam gereden om een avondje of middag T.V.

Hoewel mijn oma niets met sport op had, was het een feest om bij haar naar een voetbalwedstrijd te kijken. Zij kon vreselijk schelden op 'die vent in dat hok', die steeds maar de bal in zijn handen pakte. Dan was er ook nog 'zo’n kraai, die steeds op een fluitje blies'. Het mooiste waren de herhalingen. Wij konden haar maar niet aan het verstand brengen, dat het geen doelpunt was, maar een herhaling van de eerdere score.
 
Ik zie tegenwoordig ook een voetbalwedstrijd liever op de televisie dan live. Om te beginnen zie je alle goals drie keer en de laatste keer zo langzaam, dat je denkt: “Had-ie die niet kunnen houden?”

Aan het bovenstaande moest ik zondagmiddag denken, toen ik lekker lui naar de stream van Fortuna tegen K.Z. zat te kijken. Wat is het toch fantastisch dat dit allemaal mogelijk is. Zaterdagavond ook allerlei wedstrijden gevolgd. Soms erger ik mij aan het te chauvinistische commentaar, maar jl. zondag was daar geen sprake van, omdat K.Z. gewoon beter was. Prima beeld en prettig commentaar met een Delfts accent. Wat was het anders een heerlijke wedstrijd. Ik geloof dat wij nog nooit in de League een rendement hebben gehaald als in de eerste acht minuten. Schot-percentage lag rond de 63%. Het was genieten!

'Wie nooit tijd heeft, kan er niet mee omgaan'. Ik moest aan deze spreuk denken, toen ik las dat Marijke Dekker een vrijwilligersprijs had gekregen. Zij maakt overal tijd voor. Al jaren, maar dan ook járen werkt zij op de achtergrond. Velen weten waarschijnlijk niet eens wat zij doet. Veel energie en tijd steekt zij in onze vereniging. Een prijs en bloemen volkomen verdiend.
 
Bloemen horen er bij. Niet altijd. Er zijn ook mensen die als de Keukenhof jubileert, een bloemetje sturen...

Het is alweer een aantal weken geleden, dat een verontwaardigde moeder van een grote F-jongen van Furore een ingekomen stuk liet plaatsen op deze site. Dit als reactie op mijn verslag aangaande de F3. Droeve omstandigheden en ziekte hielden een reactie van mij tegen. Toch wil ik nog reageren. Lieve mama van grote jongen, je zoon deed het de bewuste wedstrijd prima. Leeftijd volgens de regels, goed spel en geheel volgens de regels scoren.
 
Mijn aversie zit in de spelregels op F-niveau. Het toestaan van verdedigd schieten. Een kop grotere jongen valt niet te verdedigen. Daar helpt geen super-(extra)speler aan. Waarom niet regelen, dat het team dat met drie doelpunten voorkomt, niet meer verdedigd mag schieten? Is niet moeilijker dan een superspeler inzetten.

Wij van KZ hebben een zeer talent vol F1-team. Rapid F1 werd met 2-44 verslagen en AW/DTV F1 met 1-36. Genieten voor de KZ-aanhang. Hoe denkt u, hoe de tegenstanders zich voelen? Ook hier zou de omschakeling naar verdedigd schieten, voor de tegenstander, tot een iets beter resultaat kunnen leiden.

U zult zich afvragen waar de kop van dit artikel op slaat. Helemaal nergens op. Ik werd vanmorgen wakker uit een droom. Het ging over een bruiloft. Mejuffrouw Anja Brandt ging trouwen met Joris Bos. Toen werd ik wakker met de gedachte “Dat verzin je toch niet! Dat wordt een vurig huwelijk.”

Ruud Gruijs

  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.