Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Zaans succes

03 jan. 2018 Rob Molanus is mijn favoriete Groen-Geler. Daar zijn verschillende redenen voor, maar wat overheerst in de motivatie voor deze uitverkiezing is het feit dat Rob meer dan alle andere korfballers in de Zaanstreek gek is op Zaans korfbalsucces. Natuurlijk, Rob is vooral blij met successen bij zijn eigen club, maar hij kan ook als geen ander genieten van prestaties van korfballers van andere Zaanse verenigingen. Dat vind ik mooi.

Tijdens het kijken van de Challenge-finale tussen TOP/Solar Compleet en TeamNL Korfbal had ik een ‘Molanus-momentje’ toen Jet op kwam lopen. Als KZ’er kun je bijna niet geen fan zijn van Jet. De vraag is of je dat überhaupt kunt als korfballiefhebber, maar dat terzijde. Ik durf met zekerheid te zeggen dat iedere KZ’er die Jet voor onze vereniging in actie heeft gezien, haar de korfbalcarrière die zij nu heeft heel erg gunt. Toen Jet in 2012 als jeugdinternational overstapte naar TOP vond iedereen bij KZ dat zonde, maar er was vooral veel begrip voor haar keuze.

Na de gewonnen zaalfinale in 2008 leefden we bij KZ vooral in het heden, wat niet vreemd was aangezien het hier en nu in die periode gewoon een feest was. De focus op het succes waardoor we min of meer overspoeld werden, zorgde ervoor dat de blik op de toekomst wat vertroebelde. Jet, die die toekomst belichaamde, zag dat haar kansen bij TOP beter waren.

Ze was het eerste grote talent dat bij KZ opgroeide en voor haar eigen carrière koos, we raakten daar een beetje van in de war, maar we voelden ons niet echt in de steek gelaten. Natuurlijk niet, Jet is boven alles nog steeds KZ-succes, Zaans-succes. In 2014 zagen de supporters van KZ Jet met TOP kampioen van Nederland worden. Trots dat we waren!

Helaas kunnen niet alle korfballers die kiezen voor zichzelf rekenen op dit soort support. Helaas zijn korfballers nog vaak genoeg ‘verraders’ en zijn er vaders, moeders, opa’s en oma’s die hun talentvolle (klein)kinderen er met de lelijkste verwensingen van weerhouden aan hun carrière te werken op een plek die op dat moment geschikter is. Daar schijnt ‘clubliefde’ achter te zitten.

Er werkt een goed aantal Zaanse talenten aan een carrière in het topkorfbal. Ongetwijfeld voelen ze allemaal veel liefde voor hun eigen club. Ongetwijfeld komen ze op hun weg naar succes kruispunten tegen en moeten ze keuzes maken. Clubliefde is deze korfballers helpen richting te bepalen en ze aanmoedigen op de weg vooruit. Minder afgunst, meer samenwerken aan Zaans-succes, dat zou toch mooi zijn? De banden verstevigen in een Zaans jeugdtoernooi, trainers kennis laten uitwisselen, samen een jeugd-NK organiseren, meer Zaanse feestjes, meer Molanus-momentjes. Het kan echt!

‘Juf, wat waren ze goed hè op de Challenge, die Groen-Gelers?!’. Dat gaat Rob volgende week tegen me zeggen als we elkaar tegenkomen op het St. Michaël College. ‘Ze waren top, Rob’, zal ik dan antwoorden. ‘Wat zou blauw-zwart ze verdomde goed staan hè?’. Rob kan dat wel hebben, hij juicht ook voor KZ, iets minder uitbundig misschien, maar hij juicht. Oh, dat wisten ze nog niet in Wormer? Oeps,...

Lars Hoorn (KZ/Hiltex), Delano Braumuller (KZ/Hiltex), Nikki Boerhout (KZ/Hiltex), Jasper de Leeuw (Groen-Geel), Scott de Decker (Groen-Geel), Romy Knuppe (Groen-Geel), Sanne Pasma (KZ/Hiltex), Kevin Dik (Groen-Geel), Terrenc Griemink (Groen-Geel), Carlo de Vries (Groen-Geel) gefeliciteerd met jullie (stage)plek in Oranje!

Lisa van Tongeren
Bestuurslid marketing & communicatie


Oranje U17


Oranje U19

 


  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.