Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Scheidsrechterspunten

21 mei 2018 Één en één is twee, twee collegabloggers van mij schreven de afgelopen tijd blogs over fluiten en over douchepunten, voor mij is het de moeite waard de onderwerpen van deze twee stukken te combineren tot een eigen verhaal: scheidsrechterspunten. 

Zoals bij sommigen wellicht bekend deelt het KNKV punten, ook wel beurten genoemd, uit voor elke wedstrijd die een scheidsrechter voor KZ fluit bij een andere vereniging. Ook beoordelaars en waarnemers kunnen voor de vereniging punten verdienen door hun taken bij andere verenigingen dan KZ uit te voeren. Alle punten worden apart voor de zaal en het veld opgeteld en per vereniging vermeld in een uitgebreid document genaamd ′Rompregeling arbitrage′. Zoals je, met wat speurwerk in de documenten voor 2017-2018, kunt terugvinden heeft KZ in de zaal net genoeg wedstrijden gefloten om puntaftrek te voorkomen. Voor de veldcompetitie wordt er momenteel nog hard gewerkt om ditzelfde te bereiken (zie ook hier). In zekere zin werken scheidsrechterspunten dus hetzelfde als de douchepunten van Lisa, de vereniging met de minste gefloten wedstrijden, ten opzichte van hun verplichting, krijgt de hoogste boete en / of puntaftrek vanaf het tweede team. 

Die verdomde punten zijn een lastig karwei, ongeacht of de gefloten wedstrijd spannend was of niet, levert fluiten bij andere vereningen vaak weinig waardering op. Je gaat er meestal in je eentje op uit en vertrekt, na hooguit een blikje Aquarius van de ontvangende vereniging, ook weer in je eentje. Daarom allereerst een welgemeende shout-out naar diegenen die voor de blauw-zwarten dit seizoen naar heinde en verre zijn getrokken: Ron, Werner, Marcel, Robert, Tim, Alfred, Martin, Richard, Eric en Arnold. Voor deze mensen maar ook voor de algehele vereniging breek ik hier desondanks een lans voor het fluiten van wedstrijden, niet alleen bij andere verenigingen, maar ook bij ons zelf. Ondanks alle inspanningen van de commissie zijn er de afgelopen jaren toch maar twee nieuwe scheidsrechters voor KZ bij gekomen die ook bij andere verenigingen gingen fluiten. Door middel van dit blog hoop ik de waardering voor onze scheidsrechters weer wat omhoog gekrikt te hebben. Dan smaakt dat blikje Aquarius na de wedstrijd toch net wat lekkerder...

(Kijk ook nog eens naar het filmpje met onze talentvolle scheidsrechter Tim Huijsman. Aanmelden kan bij Jan-Willem Ekkes)


  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.