Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

KZ 8 is kampioen, daar kan niemand wat aan doen..

12 mrt. 2018 De hoogtijdagen van de schrijver van deze blog liggen al ruim tien jaar achter ons. De kruisfinales van KZ D1 ergens rond 2006 in de sporthallen Zuid, dat waren nog eens tijden. Ondanks dat er niet gewonnen werd scoorde ik wel een doelpunt, hatzee. Inmiddels acteer ik op een breedtesportniveau in het achtste team van KZ / Hiltex. Een team wat te boek stond als het ′jongste′ seniorenteam van KZ, een titel die echter dit seizoen is afgesnoept is door het negende, met nog net iets jongere spelers. Met mijn 24 jaar was ik dit seizoen opnieuw de oudste in een team met verder bij de heren Lars F., Jelle, Mike, Gerben en Lars van D. en bij de dames Lyan, Nakisha, Tessa, Mandy, Romy, Iris en Floor. Een ruime ′selectie′ zoals aanvoerder Mike het zou noemen maar dat is ook wel nodig want het lijkt net of het achtste voortdurend geplaagd wordt door het blessurespook met dit jaar Lyan, Nakisha en Mandy die in de lappenmand zijn / waren beland. 

Dit zaalseizoen acteerde het achtste in de breedtesportpoule met het magische nummer 201, de oude ′reserve 5e klasse′, tegen illustere tegenstanders als Vogel 1, HBC 2 en Furore 4. Even wennen was het wel voor de jonge groep, die vorig jaar voor het eerst in deze samenstelling gevormd werd, om tegen de oude rotten en bijbehorende clubscheidsrechters op breedtesportniveau te spelen. De restjes talent bij de spelers en speelsters, nog niet weggepoetst door feestjes en alcoholische versnaperingen, bleken echter in haar eerste seizoen afdoende om de tweede plaats te bemachtigen. De kampioen van vorig jaar, DKV Victoria 3, was ook dit seizoen de geduchte concurrent. Zoals de titel van het stuk echter reeds uitwees was KZ 8 dit seizoen de beste, een status die gisteren in een onderlinge wedstrijd met de concurrent bevestigd werd door een 20-16 overwinning. De opgetrommelde algemene reserves (waarvoor dank!) bleken uiteindelijk niet nodig en vol passie en strijd werd de overwinning, en dus het kampioenschap, binnengesleept! Met slechts vijf verliespunten uit twaalf wedstrijden was het team, dat dit seizoen onder bezielende leiding stond van succescoaches Alfred Ankum én Richard Fiddelaar, de sterkste. Een compliment waardig voor dit jonge team dat in een fysieke klasse acteerde waarin tegenstanders het voornamelijk van lef en vechtlust moesten hebben. 

Trots en blijdschap overheersen en het eerste kampioenschap sinds de B-jeugd is voor mij persoonlijk een feit. Dank aan supporters, coaches, invallers en iedereen met een blauw-zwart hart die in enige zin iets betekent heeft! Boven: Gerben Mozes, Richard Fiddelaar (coach), Lars van Ditshuizen, Lars Foekens, Mike Rustenhoven, Jelle Nieuwenhuizen en Lars Ankum

Onder: Alfred Ankum (coach), Floor Huijsman, Lyan Reijinga, Romy Fiddelaar, Tessa Fritz en Iris Janssen

(Niet op de foto: Mandy Kraamwinkel en Nakisha Jongh Visscher) 

  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.