Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Sporting Badhoevedorp A1 – KZ / Thermo4U A3

09 sep. 2018
 
De zomervakantie zit erop! Gelukkig mogen we weer korfballen. De drukke transferperiode is afgesloten, met als gevolg dat we vier nieuwe spelers mogen verwelkomen: Luza Cordes, David Noom, Jill Bleeker en Eline Held. Met elf spelers veel te ruim in onze jas, dus met slechts zes veldwedstrijden, veel wissel staan.
 
Afscheid hebben we genomen van: Noa Hartog en Naomi Held; beiden naar de senioren en van Hidde Stammers; hij gaat zijn geluk beproeven in de A2. Marjolijn Schenk en ik - Eric Piets - zijn weer overgehaald om de trainingen en coaching op ons te nemen, maar feitelijk zijn we omgekocht ;-)...

Vandaag zijn we present in Badhoevedorp, die een heel nieuw complex uit de grond hebben gestampt. Drie velden naast elkaar en een heel nieuwe kantine. Maar echt de moeite waard!
 
De lokale A1 is onze tegenstander van vandaag, de grote onbekende uit de poule. Na slechts twee trainingen zijn we nog lang niet op elkaar ingespeeld en dat zie je ook terug op het veld.
 
Als aanval hebben we neergezet: Jesse Detering, David Noom, Luza Cordes en Dionne Goossens. De verdediging wordt gevormd door: Esper Piets, Thomas Wilms, Lara Schmidt en Eline Held. Dion Schmidt en Kim Pronk vervullen hun wisselrol en Jill Bleeker is een tijdje in het buitenland.
 
We beginnen behoorlijk goed; de eerste aanval weet de bal goed in de ploeg te houden en als ie een keer wordt onderschept, heeft de verdediging hem zo weer terugveroverd. Jesse zet met een afstandsschot en een vrije bal de 0-2 op het bord. Na de wissel valt een ringloos doelpunt van afstand door Esper 0-3, voordat B’dorp iets terug kan doen. Van afstand schiet de aanvoerdster de 1-3 binnen.
 
Gelijk gaan wij onrustiger spelen en komen er veel één-schotsaanvallen, zodat de thuisploeg veel meer kansen krijgt, vooral via de doorloopbal. De 2-3 valt ook op die manier. Snijden over het blok blijft lastig te verdedigen als er niet voor gefloten wordt. Maar feitelijk moeten wij, als verdedigende ploeg, de aangeef veel moeilijker maken. Ook wij kunnen doorloopballen maken: David en Esper zorgen zo voor de 2-5. Van afstand schiet B’dorp de 3-5 binnen. Na een mooie aanval, waar de tegenstander van Luza op het verkeerde been wordt gezet en Luza helemaal vrijkomt, scoort zij de 3-6. Als een dame van B’dorp weer een doorloopbal maakt is het 4-6. Maar ook Lara scoort uit een doorloopbal 4-7. Dat is ook de ruststand. Voor 7 doelpunten, daar hebben wij 42 pogingen voor nodig gehad, dus 1 uit 6 gescoord.
 
Dion Schmidt komt erin voor Thomas en legt een van zijn eerste kansen erin, wegtrekkend bij de paal 4-8. Van afstand wordt het 5-8, als wij een vrije bal krijgen. Jesse trekt weg tijdens het oplossen en scoort de 5-9. Een strafworp tegen betekent 6-9 en 7-9 wordt het door een doorloper. Via een goed uitgevoerde variant bij een vrije bal, gunt Jesse de bal aan David en hij maakt de 7-10. Nog een strafworp tegen maakt het 8-10.
 
Via een one-hander van Esper prijkt er 8-11 op het bord. Een vrije bal voor B’dorp wordt benut 9-11. David maakt zijn derde van de dag van afstand 9-12 en we lopen iets verder uit als Jesse de toegekende strafworp benut 9-13. Kim is het veld ingekomen voor Dionne. Badhoevedorp komt gevaarlijk dichtbij als zij via een doorloopbal, een afstandsschot en een strafworp de stand op 12-13 neerzetten. Jesse benut echter de verkregen strafworp en Dion met zijn tweede wegtrekbal zorgen voor 12-15. De thuisploeg kan nog één doelpunt maken, voordat David met zijn vierde de eindstand bepaalt op 13-16. Daar was nog wat discussie over met het publiek, want de tegenstander van Jesse was gevallen.
 
In de tweede helft 9 doelpunten uit 51 pogingen, dus voor ons een prima gemiddelde. Toch is er stof genoeg om over na te denken, want we hebben te makkelijk de tegenstander laten scoren; dus maandag en dinsdag op de training weten jullie wat je te wachten staat. ;-)

Groet
 
Eric
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.