Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

KZ / Thermo4u A3 – Luno A1

24 dec. 2018
Vreemde gewaarwording, amper wedstrijden in De Koog op zaterdagmiddag. Voor ons speelt de A4 tegen een oude bekende van ons; de Westzaanse korfballers van Roda weten de A4 aan hun zegekar te binden. Na ons komen de volleyballers in actie, dus ook onze kantine is uitgestorven. Zonde, want de rest van de avond geen activiteiten in De Koog, genereert geen inkomsten.

Luno is voor ons een onbekend team, maar blijkt, althans volgens de stand, alles te winnen, met ruime cijfers ook. Vandaag zullen wij dus scherp moeten zijn.
 
In de voorbespreking blikken we nog even terug op vorige week; wat ging er goed en wat ging er mis. Als coach trek ik ook het boetekleed aan, want vorige week waren we coachend te druk met z’n drieën en zorgden daarmee voor verwarring. Vandaag coach ik alleen, want Sanne en Marjolijn zijn naar Sassenheim, voor de wedstrijden van de selectie tegen de plaatselijke vereniging TOP.
 
Lars Ankum gaat ons fluiten en wij beginnen in de volgende opstelling: Jesse Detering, Dionne Goossens, Jill Bleeker en David Noom in de aanval; Thomas Wilms, Eline Held, Kim Pronk en Esper Piets in de verdediging. Luza Cordes en Mauro de Wit als wisselspelers en scorebord-bedieners en wat kregen zij het druk!
 
Dionne krijgt in de eerste minuut een vrije bal en scoort meteen 1-0, de aanval loopt goed en we krijgen meerdere kansen. David komt uit de rebound en van afstand scoort hij de 2-0. In de opvolgende aanval van Luno maken zij 2-1 en Kim scoort haar eerste doelpunt, door langs haar dame te snellen; 3-1. Via een strafworp wordt het 3-2 en Jesse maakt van korte afstand 4-2. Met een afstandsschot van Esper wordt het 5-2 en Luno maakt 5-3. Weer een strafworp geeft Luno de 5-4. Reboundend in het vak zijn we sterk, de afspraken worden goed nagekomen, zodat we vaker een doelpoging kunnen doen. Jesse begint echt raak te schieten en maakt de 6-4. Tweemaal Kim en tweemaal Jesse geeft ons lucht; het staat 10-4. Luno scoort ook 2 maal, voordat Jesse met nummer 5 + 6 de stand op het bord zet van 12-6. Luno maakt er ook weer 2, zodat we met 12-8 gaan rusten.
 
Wat ben ik blij en trots. De complimenten vliegen door de kleedkamer, als team spelend, de afspraken volgend, maar je ook tijdens de wedstrijd laten coachen, maakt dat we goed zijn vandaag en de schutters kunnen floreren. We gaan proberen om de tegenstander onder de 15 doelpunten te houden, hun gemiddelde per wedstrijd is nu 24.
 
In de tweede helft gaat Jesse verder waar hij gebleven was en scoort 13-8 en van grote afstand scoort Luno de 13-9. Ook Esper scoort van grote afstand en Thomas vanaf de achterkant korf zorgt ervoor dat we met 15-9 leiden. Weer een strafworp voor Luno maakt 15-10 en Jesse maakt de 16-10. Esper en Kim zetten de stand op 18-10, voordat Luno weer een strafworp benut 18-11. Jesse 19-11 en Luno 19-12.
 
Mauro is inmiddels ingevallen voor Thomas, die per ongeluk een dreun kreeg. Kim maakt van afstand 20-12. Jesse en Dionne zorgen voor een sesamstraat 22-12, maar dat houden we niet vast; Luno scoort 3 maal achterelkaar. De ELFDE (!) van Jesse maakt 23-15. Kim van afstand met haar 6e (!) en Esper met een one-hander completeren de 25 en Luno weet nog éénmaal korf te vinden, zodat de uitslag van 25-16 op het bord prijkt.
 
Wat een fantastische wedstrijd! Complimenten voor het hele team, het samenspel was vandaag tot in de puntjes verzorgd. Iedereen hield zich aan de afspraken; sturend waren de rebounders, met goede aanvallen tot gevolg. Verdedigend waren we ook scherp, speciaal vermeldingswaardig de eerste verdediging, de angel werd uit het spel van Luno gehaald. Bij Luno kan je in hun spel trouwens wel zien waarom zij veel scoren en - tot vandaag - ongeslagen waren.
 
Op 5 januari spelen we in Driebergen tegen Dalto.

Fijne dagen en tot dan!

Eric
 
 
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.