Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

KZ / Thermo4u A3 – EKVA A2

11 feb. 2019
 
Nadat ik in de vorige wedstrijd (tegen Swift A1, 22-8 winst) een andere taak kreeg toebedeeld, kon ik vandaag, samen met Marjolijn Schenk en Sanne Pasma, het coachen weer oppakken. De tegenstanders uit Almere waren op volle oorlogssterkte afgereisd, want de heenwedstrijd hadden zij aan het langste eind getrokken 10-8. Zelfs voor ons doen weinig doelpunten.
 
De beginopstelling was: Jill Bleeker, Eline Held, Dion Schmidt en Jesse Detering aanval en Lara Schmidt, Luza Cordes, Esper Piets en Thomas Wilms in de verdediging. EKVA’s aanval heeft een lengtevoordeel, dus creëren ze meerdere kansen in een aanval. Uit een schot (volgens mij de zesde poging) scoren zij de 0-1. Jesse maakt eigenlijk meteen de gelijkmaker en er komen 15 goede minuten aan, van onze kant. Esper schiet, net als Thomas, raak van afstand en het staat 3-1. Met een schot sluit EKVA weer aan 3-2 en Jesse zet 4-2 neer. Een goed uitgespeelde aanval resulteert in een vrije kans onder de paal voor Esper 5-3.
 
De dames van EKVA laten zich niet onbetuigd en maken de 5-3 en 5-4. Van achter korf schiet Eline haar eerste van de dag binnen, 6-4. Een EKVA-heer raakt geblesseerd aan z’n knie en moet het veld verlaten. Weer een EKVA-dame weet de 6-5 te maken, waarna Esper van afstand 7-5 maakt. Met een omdraaibal scoort Eline de 8-5, waarna Jesse van afstand raak mikt 9-5. Via twee goals weet EKVA de aansluiting weer terug te vinden 9-7. Dion maakt de 10-7 na een prima wegtrekactie. Weer tweemaal Almere maakt het 10-9 en Luza vindt de korf ook 11-9. Toch kan EKVA weer aansluiten, de dames schieten met scherp 11-10. Rust. Gelukkig…
 
Laten we proberen de kalmte te bewaren en vooral de dames van EKVA proberen te beteugelen; in de eerste helft 8 van de 10 en slechts twee herendoelpunten, daar moeten we wat aan doen! Kim Pronk komt het veld in voor Luza en Dionne Goossens vervangt Jill. Dion maakt zijn tweede van de dag 12-10. EKVA heeft een goede bespreking gehad en vooral een goede strategie bedacht om ons te verslaan: RAAK schieten! In de serie van vijf van EKVA weet bij ons alleen Eline de korf te vinden en staan we twee punten achter: 13-15. Dat ziet er niet fraai uit, maar gelukkig weten Dionne en Jesse te scoren, zodat het weer gelijk staat 15-15.
 
De hal loopt inmiddels vol; na ons speelt het tweede en boven is de businessavond begonnen.Veel sponsors van KZ zijn op de uitnodiging ingegaan en staan te kijken. Qua spanning en resultaat hebben we wel de toon gezet voor de rest van de avond. ;-)
 
Met nog een kleine vier minuten te spelen komt EKVA weer op voorsprong, 15-16 en Esper scoort z’n vierde van de middag van grote afstand, 16-16. En weer komen we achter als EKVA 16-17 maakt. Eline maakt gelijk, met haar vierde doelpunt. 17-17. Met nog minder dan een minuut te spelen komt Lara eindelijk los van haar dame, wat maar moeizaam lukte vandaag en zij scoort de winnende! 18-17. Zwaarbevochten, maar ook mindere wedstrijden moet je winnen. Cadeau hebben we het zeker niet gehad, want een goed en sportief spelend EKVA wist ons heel goed te bespelen. Dus de complimenten gaan ook naar Almere.
 
Nu zijn we weer een week vrij om op de 23e tegen Atlantis te spelen, wel weer als voorprogramma voor KZ/Thermo4U 2 en 1.

Tot dan!

Eric
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.