Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

KZ / Thermo4U A3 – de Vinken A1

16 dec. 2018

Zaterdagmiddag kwart voor 5, na de A1, maar als voorprogramma van het tweede. De Koog is al helemaal ingericht op het eerste, die om 8 uur gaan spelen. Jurytafel, spandoeken en reclameborden; alles staat klaar.
 
Wij staan ook klaar, net als de tegenstander en ook Marcel Dassen als scheidsrechter. Onze eerste aanval bestaat uit Jesse Detering, Thomas Wilms, Lara Schmidt en Luza Cordes. Verdedigend staan opgesteld David Noom, Dion Schmidt, Jill Bleeker en Eline Held. Met een ruim bezette reservebank, bestaande uit Esper Piets, Kim Pronk en Dionne Goossens gaan we van start. Onwennig aan de opstelling hebben we moeite elkaar te vinden, maar Jesse weet tweemaal van afstand de korf te vinden, zodat het redelijk snel 2-0 staat. Vinken laat zich in eerste instantie toch niet imponeren en komt snel weer terug tot 2-2. Daarna kunnen we afstand nemen. Jesse van ver en via een vrije bal zorgt voor de 4-2, Jill met een omdraaibal 5-2 en Dion met een afstandsschot 6-2. Ook Lara pakt haar doelpuntje mee 7-2. Jesse scoort weer en dan kunnen de Vinken-dames middels twee doelpunten iets terugdoen 8-4. Met zijn nummer 6 en 7 brengt Jesse de ruststand van 10-4 op het bord. Van de 45 doelpogingen is weer 22% raak, dus weer erg goed.

We bespreken in de rust dat we ons spel op dezelfde manier gaan proberen door te zetten in de tweede helft. Met Kim voor Lara en Dionne voor Jill, beginnen we. De tribunes lopen tenslotte vol, dus willen wij ze ook iets bieden. Hoe anders loopt het. In de tweede helft kunnen wij geen potten breken; de doelpunten willen bijna niet meer vallen. Dion maakt met een wegtrekbal 11-4, voordat de Vinken drie keer achterelkaar scoren en de stand op 11-7 zetten. Dionne met een doorloopbal en een vrije bal geeft ons opluchting, want met nog 10 minuten te spelen, staat het nu 13-7. Vinken scoort nog eenmaal en Jesse met zijn achtste van de dag zet hij de eindstand neer. 14-8. Slechts 30 pogingen tot scoren, ruim te weinig pogingen en ook maar 4 doelpunten.

Een goede eerste helft, met een niet af te stoppen Jesse, heeft ons deze overwinning gebracht. Maar de tweede helft waren we niet goed, ook ik niet, veel te luid, dominant en sturend, de aanval wist niet meer waar te zoeken, zoveel aanwijzingen kregen ze, waarvoor mijn excuses. Nu mogen we acht maal wisselen, maar als team hebben we afgesproken dat niet te doen, tenzij het echt nodig is. Vandaag was dat niet zo; we hebben de hele wedstrijd voorgestaan. De overwinning behaald en de punten zijn binnen. Marcel Dassen bedankt voor het fluiten!

Bij de meeste verenigingen is de A1 een topteam, die tweemaal per week traint, wat wij dus ook proberen te bewerkstelligen. Ook al zijn wij de A3.
 
Volgende week spelen we dus weer tegen een A1, deze maal van Luno, weer om 16.30 uur.

Tot dan!
 
Eric

  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.