Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

KZ / Thermo4U A3 – De Vinken A1, een tweeluik.

30 mei 2019
 
Op 19 mei speelden we de eerste van twee wedstrijden tegen de A1 van De Vinken, waartegen wij in de zaal ook al speelden. Deze zaalwedstrijden werden door ons gewonnen, met een flink aantal doelpunten verschil. Een keer 6 en een keer 9.
 
De opstelling deze keer: David Noom, Dion Schmidt, Dionne Goossens en Eline Held staan in de eerste aanval, terwijl Thomas Wilms, Esper Piets, Kim Pronk en Luza Cordes het achttal completeren in de verdediging. Het is de beurt aan Jill Bleeker, Jesse Detering en Lara Schmidt om wissel te zitten. Met zes dames speel je slechts twee uit drie wedstrijden en wij hebben dat ingevuld om één hele en twee halve wedstrijden te spelen. Die teamafspraak staat al het hele seizoen, dus ook de laatste wedstrijden houden we dat vol.
 
De Vinken hebben het vandaag niet, al hun schoten vallen, draaien of rollen uit de korf. Via David, Eline, Kim, Luza, weer David, Dion en een omdraaibal van Thomas lopen we in de eerste helft uit naar 7-0. We liggen op schema, maar de eerste bal van De Vinken in de tweede helft is raak en de hatelijke nul is van het bord. Jill, in het veld gekomen voor Dionne, krijgt het op haar heupen en schiet tweemaal, kort achter elkaar, raak 9-1. Esper maakt een one-hander en het staat 10-1. Van grote afstand schiet een Vink raak 10-2. Dion maakt zijn tweede 11-2 en de Vinken scoren voor de laatste maal 11-3. Lara, sinds de rust ingevallen, zet de eindstand van 12-3 op het bord. Een goede en nuttige overwinning.

Hoe anders gaat het de 26e!
In Vinkenveen spelen wij in nagenoeg dezelfde opstelling, in ieder geval wel met dezelfde spelers; De Vinken heeft een aantal andere spelers opgesteld. Onze aanval bestaat uit Jesse Detering, David Noom, Jill Bleeker en Eline Held en verdedigend beginnen we met Luza Cordes, Lara Schmidt, Jomme Richards en Esper Piets. Kim Pronk zit wissel.
 
De 0-1 valt door een doorloopbal van David, maar dat is ook de enige keer dat we voorstaan… De doelpogingen van De Vinken vallen, in tegenstelling tot vorige week, deze keer wèl en zij lopen uit naar 4-1, voordat David zijn tweede maakt 4-2. Snel maakt de tegenstander 5-2. Van afstand scoort Luza 5-3 en de Vinken lopen uit naar 7-3. Esper maakt van afstand 7-4 en weer scoort De Vinken mee 8-4.Rust...
 
Rust in de wedstrijd. Rust tijdens de wedstrijd en rust in het spel, dat is het doel van de tweede helft en dan kan het nog goedkomen. Via een vrije bal scoort een Vink 9-4 en wij beginnen aan een inhaalslag. Wij komen tot 9-8 door tweemaal Eline, Lara en Esper, voordat het 12-8 wordt door drie afstandsschoten van de Vinkenveners. Jesse scoort een wegtrekbal en Vinken scoort mee 13-9. Esper scoort tweemaal van grote afstand, 13-11, en weer loopt De Vinken uit, 15-11. Jesse, Eline, Jomme en Esper scoren; Vinken éénmaal en Lara; eindelijk staan we gelijk! 16-16. In onze laatste aanval rolt een mooi schot van Jesse uit de korf en dan zal je altijd zien dat in de aanval van de tegenstander de bal wel valt, 17-16...
 
Wat een mooie en spannende wedstrijd! Een aantal tactische aanpassingen ( lees: meesterzet ) van de Vinken-coach betaalde zich vandaag uit en zo werden diverse van onze spitsen uitgeschakeld. Toch scoorden we veel over meerdere schijven en dat stemt me tevreden. Maar op deze overwinning van de Vinken is niets af te dingen!
 
Het werd nog even ontsierd door een “supporter”, die de scheidsrechter maande om kaarten te gaan geven en een man die dacht dat A-junioren nog kleine kinderen zijn, door te gaan schreeuwen tegen onze spelers ( en daar eigenlijk meteen spijt van had ). Ook daar was de Vinken-coach weer cruciaal; hij voorkwam ellende. Dank daarvoor.
 
Voorlopig hebben we geen wedstrijden, voordat we 13 juni uit tegen DKV spelen, om 19 uur op donderdag.

Tot dan!

Eric
 
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.