Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

KZ /Thermo4u A3 – Dalto / Klaverblad A3

05 mrt. 2019
 
Deze zaterdag 2 maart hebben wij een spannende pot op het programma. Driebergen is ruim vertegenwoordigd, want ook hun A2 speelt tegen KZ, namelijk tegen onze A1. Dat werd een afgetekende overwinning voor de Koogse korfballers, maar een aantal spelers van Dalto deed nu ook een periode mee en was dus al warm gespeeld.
 
Aanvallend beginnen Dionne Goossens, Jill Bleeker, Dion Schmidt en Jesse Detering. Onze eerste verdediging bestaat uit Kim Pronk, Luza Cordes, Esper Piets en Thomas Wilms. Wissel zitten Lara Schmidt en Mauro de With, want Eline Held speelt in de A2 en David Noom is geblesseerd.
 
Schrijven met een gebroken sleutelbeen lukt, vraag maar aan David, maar een erg uitgebreide versie ontbreekt mij nu. Plastisch opschrijven wie er scoort, is voor een levendig stukje een dooddoener. ;-)  Ik heb graag dat ik er aan wordt herinnerd hoe er gescoord is, zodra ik dit stukje schrijf.
Geeft niks, mag je aankomende zaterdag het opnieuw proberen. ;-)
 
Wij zijn van plan om vandaag revanche te nemen, want onze eerste helft in Driebergen was niet erg goed, waar Dalto van profiteerde en de voorsprong die zij in het eerste kwartier pakten, haalden wij niet meer in. Hoe anders gaat het vandaag: Jesse prikt meteen de 1-0 erin, de 1-1 duurt ook geen minuut, maar wij lopen meteen uit via Esper, Kim, Jesse, Dion en weer Kim wordt het 6-1.
 
Via twee (terechte) strafworpen weet Dalto er 6-3 van te maken, maar Dionne gooit een vrije bal er in, 7-3. Esper, Kim, tweemaal Jesse en Luza tillen de stand naar 12-3, voordat een dame van Dalto 12-4 maakt. Zij was in de vorige wedstrijd, samen met haar vakgenote, ook verantwoordelijk voor 6 of 7 van de Dalto-doelpunten. Dion schiet met scherp, 13-4 en weer een strafworp maakt het 13-5. Dezelfde dame maakt 13-6 en Luza met haar tweede zorgt voor 14-6. Weer Dalto en het staat 14-7. De ruststand komt op het bord als ook Jill raak gaat schieten 15-7.
 
Dat is lekker, zeg! 8 doelpunten voor in de rust, dit mogen we niet meer weggeven. We zijn ook vastbesloten om dat niet te laten gebeuren, dus met een prima gevoel beginnen we aan de tweede helft. Lara is ingevallen voor Luza en Dalto wisselt een aantal spelers. Via een strafworp maken zij 15-8 en Esper weet van afstand 16-8 te maken. Dalto gaat spelen over de dames en zij weten 16-9 te scoren. Jesse maakt 17-9 en Dalto 17-10. Esper scoort 18-10 en het ziet er gewoon goed uit, als we maar rustig blijven. Dalto weet drie keer te scoren, zodat het 18-13 staat. Kim en Jesse zorgen ervoor dat we weer zeven doelpunten voorstaan, 20-13.
 
20-14 wordt het als de afstandschoten van Dalto ook beginnen te vallen. Aanvallend wordt Mauro gebracht voor Thomas en hij weet na 30 seconden al te scoren 21-14. Esper maakt 22-14 en Dalto weet er weer twee te maken, 22-16. Kim heeft het op haar heupen en weet haar vijfde te maken, 23-16. Een stip en een afstandsschot geeft Dalto de stand van 23-18, maar dichterbij komen ze niet. Wij weten op het juiste moment rustig te blijven en Dion maakt de 24-18. Dalto weet nog eenmaal te scoren tot 24-19, voordat Lara, Jill en weer de Dion de eindstand bepalen op 27-19.
 
Een goede wedstrijd heb ik gezien, met op het juiste moment de goede instelling en een goed uitgespeelde tweede helft. Dalto gaf zich niet zomaar gewonnen.

Aankomende zaterdag spelen we tegen De Vinken A1, in Vinkeveen.

Tot dan!

Eric
 
 
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.