Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

KZ / Thermo4u A3 – Atlantis A1

01 mrt. 2019
 
Uitgeweken naar de Breedtesporthal in verband met de NOS, die opnamen gaat maken van de belangrijke wedstrijd van het eerste en zo hebben wij een gewone vloer, met 1000 lijnen, zoals we gewend zijn. Vandaag strijden we tegen Atlantis uit Mijdrecht, die wij in de uitwedstrijd net aan konden verslaan: 14-16 werd het. 30 doelpunten is natuurlijk prima in een wedstrijd, maar de verdeling was niet zoals gehoopt.
 
Vandaag is van onderschatting dus geen enkele sprake, wij beginnen scherp, zoals afgesproken. De verdediging bestaande uit Esper Piets, Thomas Wilms, Luza Cordes en Lara Schmidt verdedigt goed en de aanval met Jesse Detering, Dion Schmidt, Eline Held en Jill Bleeker begint inderdaad scherp. Tweemaal Jesse, Thomas en Esper en na vier minuten staan we 4-0 voor.
 
Van dit scherpe begin hebben we de hele wedstrijd gemak, want na twee doelpunten van Atlantis tot 4-2, lopen we alleen maar uit. Weer Thomas en Esper en het staat 6-2, Jesse en Dion doen ook mee, 8-2 en Thomas maakt zijn derde 9-2. Atlantis kan iets terugdoen 9-3. Dion en Eline maken er 11-3 van. Via een vrije bal maakt Esper er 12-3 van en Atlantis scoort de 12-4. Jesse en Eline scoren beiden via een kort schot en het staat 14-4. Tweemaal Esper van afstand en we lopen verder uit 16-4. De ruststand wordt bepaald door Atlantis, want zij hebben een dame die redelijk snel en behendig is en zij maakt er 16-5 van.
 
De kans bestaat dat wij in de tweede helft dit niet vol kunnen houden, maar we gaan het wel proberen. Kim Pronk komt in het veld en we gaan verder waar we gebleven waren, althans we domineren wel, maar scoren niet. We zakken in en de productie valt stil. Als we, na 10 minuten, weer wat energie in de aanval leggen scoren Kim en Esper. Mauro de Wit zit wissel en het is zijn beurt om in te vallen. Dat doet-ie goed; in de tien minuten dat hij meedoet weet hij drie keer te scoren, dus dat is buitengewoon knap. Kim, Esper en Dion weten ook nog te scoren, zodat de eindstand 25-5 maar liefst wordt. Een mooi resultaat, zodat we mee blijven doen om de prijzen!
 
Dat begint aankomende zaterdag al, als we de terugwedstrijd tegen Dalto gaan spelen. Uit verloren wij van ze, dus hebben wij iets recht te zetten!

Om 15.40 uur in de Koog.

Tot dan!

Eric

  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.