Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Kios A1 - KZ / Hiltex A3 op 26 mei 2018

27 mei 2018 Na een paar weken rust mochten we weer eens een keer aantreden; het komt op mij over als een jammerlijke competitie-indeling, zes (schamele) wedstrijden verdeeld over 13 weken. Wedstrijdritme en plezier staan behoorlijk onder druk, als je niet elke week wordt uitgedaagd. Zeker nu wij hoger zijn ingedeeld, met betere tegenstanders. Ook vandaag moeten we weer “aan de bak”, bij 28 graden, geen sinecure. De toeschouwers, geposteerd in de schaduw, vonden het wel meevallen. ;) Veel drinken is het devies, eigenlijk voor de wedstrijd begint al. Wij beginnen met Dionne Goossens, Naomi Held, Dion Schmidt en Jesse Detering in de aanval. René Sterkenburg, Hidde Stammers, Lara Schmidt en Kim Pronk in de verdediging.
René staat tegen een heer van tweeënhalve meter, die de paalpositie absoluut niet wil verlaten, dus brengen we Esper Piets, eigenlijk veel te vroeg, om dat iets te compenseren.
Als we een aantal aanvallen hebben weerstaan, lijkt KIOS niet op schot vandaag, terwijl Dion en Jesse de stand op 0-2 brengen. Onze tweede aanval is echter ook niet op schot, als wij 12 keer geschoten hebben en KIOS 8 maal, staat het 2-2. Jesse scoort eigenlijk meteen de 2-3 en KIOS maakt weer gelijk. Bij ons stokt het en de drinkpauze is meer dan welkom. Heel langzaam loopt KIOS uit naar 5-3, voordat het rust is. Met 3 doelpunten uit 40 pogingen staan we ondergemiddeld te spelen. Water, AA, Aquarius en chocolade worden aangevoerd om onze helden weer van energie te voorzien. En gelukkig lukt dat, de tweede helft waren wij veel beter dan de eerste helft. In een hele korte periode volgen de doelpunten elkaar snel op. Na de 6-3 voor de Nieuw Vennepers, scoort Dion met een doorloper de 6-4. Weer KIOS, voordat Kim van afstand de 7-5 op het scorebord zet. 8-5 KIOS en weer Jesse van afstand 8-6 en er zijn pas 5 minuten gespeeld in de tweede helft. Via een korte kans maakt Kim haar tweede van vandaag; 8-7. 2 doelpunten van KIOS zorgen voor de stand van 10-7. En dan beginnen wij aan onze inhaalrace, met als doel: erop en erover: Dion 10-8, Hidde tweemaal van afstand 10-10 en tweemaal Dion brengen ons op voorsprong 10-12. Helaas kunnen we dat niet vasthouden; KIOS scoort 3 maal, zodat we weer achterstaan 13-12. Met een heel aparte omdraaibal (hoe kan ie erin?) zet Dion met zijn 6e doelpunt (!) de eindstand op het bord 13-13.
Ons eerste punt in de voorjaarscompetitie, maar oh zo verdiend! Terechte uitslag van een hele leuke wedstrijd, goede en sportieve tegenstanders en een leuke middag.
Donderdag spelen we thuis de inhaler tegen EKVA op trainingstijd, zonder 2 vakantiegangers, die na hun examen er (verdiend) tussen uit knijpen.

Tot donderdag!

Eric
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.