Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Haarlem A2 - KZ / Thermo4U A3

30 sep. 2018
Om met de deur in huis te vallen; het viel wel, maar niet mee!

Met Jesse Detering geblesseerd, Esper Piets half-geblesseerd plus Thomas Wilms en Lara Schmidt afwezig zijn we als team behoorlijk 'gemankeerd'. Tel daarbij op dat Esper de hele wedstrijd moest spelen, omdat zijn tegenstander net zo groot is, zoniet groter (plm 2 meter).
Die twee heren speelden elkaar ook uit de wedstrijd, zodat de drie anderen in dat vak het vandaag zouden moeten doen. Dat waren vandaag Bram van Ingen, Kim Pronk en Luza Cordes. Het andere vak bestond uit Dionne Goossens, Eline Held, David Noom en Dion Schmidt.
 
Om 16.40 uur spelen is laat en betekent dat de zon heel laag staat en wij de eerste helft tegenlicht hadden, totdat we besloten om het vanaf de achterkant van de paal te proberen. Ook heeft Haarlem nog een “groot” veld, dus moeten we extra meters maken vandaag. Daarnaast speelde Haarlem vandaag hun beste wedstrijd, ze wilden de koploper toch even laten zien wat ze kunnen. Terecht ook, want zoals zij vandaag speelden, zouden ze het ook de andere tegenstanders in de poule behoorlijk lastig moeten kunnen maken.

Afgelopen dinsdag hadden we een goede en scherpe training, waar we vandaag te weinig van terug zagen. Alles wat dinsdag wel lukte, mislukte vandaag. En dat was jammer. Pas in het laatste kwartier (na een stevige reprimande van mij en het warmlopen van Jomme Richards) ging de aanval goed lopen. Op dat moment was het vertrouwen in het schot echter al ver weggezakt en vielen de ballen niet door de korf. De kansen regen zich wel aaneen en de rebound werd uiteindelijk goed verzorgd.Als we de volgende wedstrijden wel zo blijven spelen, kan het niet anders dan mooie wedstrijden en doelpunten opleveren.
 
Terug naar vandaag: via doelpunten van Dionne (2), Kim (2), Luza (1), Bram (1), Esper (1), Eline (1) en David (ook 1) hebben we 9x gescoord, terwijl Haarlem op 8 bleef steken. Met over de hele wedstrijd 79 pogingen en 9 doelpunten lagen we ruim onder ons gemiddelde, zodat we daar weer op zullen gaan trainen. De spanning van de wedstrijd vergoedde echter veel en zo konden we de overwinning over de streep trekken.
 
Wissels Ian Kalergis, Jomme Richards en Femke de Rooij bedankt voor het geduld en Femke nog speciaal bedankt voor het noteren van de stand.
Volgende week om 13 uur spelen we thuis tegen Badhoevedorp A1.

Komt allen kijken!
 
Tot dan!

Eric
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.