Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

De Vinken A1 – KZ / Thermo4u A3

17 mrt. 2019
 
Op deze zaterdag staan we voor de taak om een lastige pot te winnen; na een prima wedstrijd tegen Dalto vorige week, spelen we nu tegen een tegenstander uit de poule, die nog niet heel veel punten heeft kunnen behalen. Eens kijken of wij net zo scherp kunnen acteren als vorige week.
 
Voor de verandering hebben we Kim Pronk, samen met Jesse Detering, Dion Schmidt en Jill Bleeker in de aanval geposteerd. Verdedigend staan opgesteld: Lara Schmidt, Luza Cordes, Thomas Wilms en Esper Piets. Dionne Goossens zit wissel en David Noom (nog geblesseerd) houdt de notities bij. En dat doet ie veel beter dan vorige week ;-)
 
Vrij snel schiet een Vink van afstand raak, zodat we met 1-0 achterstaan. Maar wij beginnen ook goed: Kim maakt een doorloper en het staat alweer gelijk 1-1. Na een snel uitgespeelde aanval krijgt Lara de bal en van afstand maakt zij de 1-2. Esper schiet van afstand de 1-3 binnen en bij ons gaat de scherpte er vanaf. Ongeveer 10 minuten scoren we niet en de Vinken wel; 3 maal zelfs, zodat we achterstaan 4-3. Lara maakt haar tweede en het is weer gelijk 4-4. Dionne komt erin voor Kim en even later komt Kim in het andere vak voor Lara .Wij gaan weer met meer energie spelen en dat resulteert in nog 3 doelpunten tot de rust: Jill en Jesse schieten van afstand raak en Kim van dichtbij, zodat we met 4-7 gaan rusten.
 
Vergeleken met vorige week zakken we nu door de ondergens; het is niet erg goed wat we laten zien. We laten ons afleiden en spelen niet ons eigen spel. De tweede helft spelen we dan ook beter en controleren de wedstrijd eigenlijk de hele tijd. Langzaamaan lopen we ook uit: Esper maakt 4-8, Jill 4-9 en Jesse 4-10. Vinken weet 5-10 te maken. Esper schiet van grote afstand de 5-11 binnen en de Vinken komen via twee doelpunten terug tot 7-11. Weer Esper (van grote afstand ) 7-12. Een kenmerkend Kim-schot promoveert tot doelpunt, zodat we nu met 7-13 leiden. Wij voelen nu zelf ook dat we de wedstrijd winnend gaan afsluiten.
 
Dion en Jesse kunnen met een kort schot scoren 7-15. Esper schiet raak en ook Kim weet de korf ook nog een keer te vinden zodat het 7-17 staat. Vinken bepalen de eindstand op 8-17 door een strafworp te benutten.
 
Nu spelen we een aantal weken niet; pas over twee weken weer. Dus om wedstrijdritme te behouden hadden we bedacht om tegen de A2 te oefenen, zij spelen tegen degradatie, maar dat gaat helaas niet door. Door tekorten in andere teams, vallen A2-spelers daar in, zodat ze niet compleet zijn om goed tegen ons te oefenen. Dus wij doen 3 weken niks op competitiegebied en moeten dan tegen de koploper spelen om nog kampioen te kunnen worden. Aanmoedigingen zijn zeker welkom tijdens deze wedstrijd.
 
Dat is op 30 maart om 18.30 in Linschoten, dus komt allen!

Tot dan!

Eric
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.