Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Dalto A3 - KZ / Thermo4U A3

08 jan. 2019
 
In Driebergen speelden we zaterdagmiddag met ons team tegen Dalto, een geduchte tegenstander, die alleen van Luno heeft verloren en de andere wedstrijden ruim wint. Dus zijn we gewaarschuwd.Met de volgende opstelling betreden we het veld: Jill Bleeker, Eline Held, David Noom en Jesse Detering als aanvallers en Dion Schmidt, Luza Cordes, Kim Pronk en Esper Piets als verdedigers.
 
Dalto heeft een heer die, zeker het eerste kwartier, heel zuiver schiet. Zijn eerste twee schoten zijn meteen raak, 2-0. Esper kan van afstand nog de 2-1 maken, voordat Dalto uitloopt naar 6-1. Esper maakt de tweede van 2,5 meter, 6-2 en dezelfde heer scoort er weer twee; het staat inmiddels 8-2. Kim maakt de 8-3 en Dalto maakt er 10-3 van. Verdedigend moet er een tandje bij en de communicatie in het vak moet beter, willen we de aanval van Dalto kunnen tegenhouden. Pas dan krijgen we een beetje grip op hun aanval en komt Jesse ook langzaam op stoom (in een mooi shirt ;-) )
 
Hij maakt de 10-4. Op dat moment weet een dame van Dalto ons ook tweemaal te verschalken en staat het 12-4. Dionne Goossens komt Jill vervangen, we proberen toch Dalto uit hun spel te halen. De eerste de beste actie van Dionne resulteert meteen in een vrije worp, die Jesse weet te benutten en daarna van afstand zet hij de ruststand van 12-6 op het bord.
 
In de tweede helft kom Lara Schmidt Kim vervangen. We hebben de wedstrijd beter in de hand, maar zelf scoren lukt ook niet makkelijk. Het eerste doelpunt in de tweede helft komt na 12 minuten op naam van Dalto, die via een strafworp 13-6 maken. Luza scoort met een slimme bal de 13-7 en van afstand maakt David de 13-8. 13-9 wordt het als Jesse van afstand de korf weer weet te vinden. Esper maak van afstand de 13-10 en langzaam aan kruipen we dichterbij. Helaas weet een dame van Dalto er 14-10 van te maken. Nummer 5 van Jesse betekent 14-11.
Dalto heeft vandaag een heer die meer scoort namelijk 6, zodat het verschil weer 4 is 15-11.
 
Dan komt het doelpunt van de wedstrijd: de bal wordt in de aanval onderschept en Esper loopt vanaf de middenlijn door, krijgt de bal op 7 meter van de korf en lepelt met 1 hand de bal door de korf, een uitzinnig publiek (!) tot gevolg! Het is dus 15-12 en bijna, bijna hebben we Dalto waar we ze hebben willen. Wij gaan iets proberen te forceren door Kim weer in te brengen voor Luza, maar Dalto scoort weer: 16-12, dus Kim komt in het andere aanvalsvak voor Eline. Jammerlijk lukt ons plannetje niet en voor de statistici: Dalto scoort nog eenmaal en brengt de eindstand op 17-12.
 
Een goede tweede helft bracht ons bijna naast Dalto, maar zij hebben (terecht) gewonnen op basis van de eerste 20 minuten. Volgende keer zullen we dus scherper moeten beginnen. We zijn nu een weekje vrij, voordat we op de 19e tegen Atlantis moeten spelen, in Mijdrecht.

Tot dan!

Eric
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.