Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

BEP A2 – KZ / Thermo4U A3

15 okt. 2019
 
De laatste veldwedstrijd in deze halve competitie vind plaats in Purmerend. Vorige week hebben we de kans om kampioen te worden verspeeld, dus deze wedstrijd gaat eigenlijk nergens meer over. Tweede worden in de poule is het hoogst haalbare, dus daar gaan we natuurlijk wel voor. In de verdediging beginnen Hidde Stammers, Jessica Steutel, Isana Garcia Hooreman en Julian Barou. Aanvallend staan opgesteld David Noom, Jill Bleeker, Kim Pronk en Thomas Wilms. Olivier Goutbeek zit wissel en komt er de tweede helft in.

Maar: Het is niet erg goed voor A-junioren: 8.30 uur verzamelen en 9.45 uur spelen in Purmerend. Voor de E- en F-teams is het een prima tijd, maar A-junioren hebben meer tijd nodig om wakker te worden. Vooral KZ-junioren... De spelers van BEP maken dit vaker mee en zijn er aan gewend.
 
In de thuiswedstrijd tegen BEP maakten we 23 doelpunten, dus een klein beetje laconiek begonnen we aan de wedstrijd: het zal wel goed komen. Dat was dus niet zo; In de eerste helft hebben we 37 kansen gehad en er slechts 2 gemaakt en aangezien BEP er 5 maakte, gaan we met een achterstand rusten. Dat valt niet mee zeg, de meegereisde supporters stonden met verbazing te kijken. Fysiek is BEP een sterke ploeg, dus moeten we in de tweede helft daar echt wat tegenover zetten, anders verliezen we deze wedstrijd kansloos.
 
Olivier vervangt David en de hele tweede helft blijven we rustig, de omstandigheden waren voor beide teams lastig. Zoals gezegd moeten wij met meer inspanning spelen. Dat lukt gelukkig, wij laten ons niet meer wegzetten en langzaamaan lopen we in op BEP; de scoringsdrang van BEP hebben we goed onder controle en wij kunnen erop en erover. Bij 7-9 voorsprong voor ons, komt David er weer in, voor Thomas. De time-out - benut door BEP - zorgde weer voor een glimlach, net zoals in de thuiswedstrijd. Op het scorebord prijkt inmiddels de einduitslag van 8-10, wij trekken alsnog aan het langste eind en de overwinning over de denkbeeldige streep. Met nog 1 minuut te spelen, probeer ik ook nog een time-out te vragen, maar die wordt botweg geweigerd. ;-)
 
De zaalcompetitie begint in november en de trainingen in de week van 28 Oktober. Er is nog geen wedstrijdprogramma bekend, dus uit ik mij zoals ik altijd doe:

Tot dan!

Eric
 
.
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.