Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Atlantis A2 – KZ / Thermo4u A3

24 jan. 2019
Mijdrecht uit, op zaterdagmiddag, altijd lastig ;-) En het zou een moeilijke middag worden…
 
Dion Schmidt, David Noom, Dionne Goossens en Eline Held staan in de eerste aanval. Esper Piets, Thomas Wilms, Lara Schmidt en Luza Cordes verdedigen. Kim Pronk, Jill Bleeker en Jesse Detering bezetten de bank. We zijn dus helemaal compleet en dat maakt het er voor het team niet makkelijker op. Regelmatig in een andere opstelling, iedereen moet spelen en iedereen moet wissel staan.
 
Via een korte kans weet Dion de 0-1 te maken, maar de tegenstander maakt meteen gelijk via een strafworp 1-1. De dames van Atlantis schieten met scherp, als ze van afstand tweemaal weten te scoren staat het 3-1. Via een slimme kans scoort Eline de 3-2. Weer tweemaal Atlantis en Esper van afstand en het is 5-3. Om iets te forceren zetten we Jesse in voor David en heel kort lijkt het te werken: Dion en Jesse maken de 5-5. Weer dezelfde dame zet 6 en 7-5 op het bord. Dionne met een doorloopbal en Jesse van afstand en het staat weer gelijk 7-7. David komt weer terug en Atlantis weet nog 1 keer de korf te vinden, zodat we met 8-7 gaan rusten.
 
Met Kim voor Luza, Jesse voor Thomas en Jill voor Eline beginnen we aan de tweede helft. 8-8 wordt het eigenlijk meteen als Kim van afstand raak schiet. Dionne loopt weer langs haar dame en we staan 8-9 voor, helaas niet voor lang, want Atlantis weet van afstand tweemaal raak te schieten.
Jesse maakt de gelijkmaker 10-10 en van afstand scoort Atlantis 11-10. Wij krijgen een stafworp mee en Dionne benut deze 11-11. Lara schiet ook raak, evenals Kim 11-13. Als David van afstand raak schiet, staat het 11-14.
 
Los van Atlantis komen we echter niet, want van afstand wordt het 12-14. Esper schiet de 12-15 binnen en Atlantis sluit weer aan 13-15 en zelfs 14-15. Het laatste doelpunt wordt gemaakt door Dionne met een strafworp 14-16. Pfff..., de wedstrijd is afgelopen, we hebben gewonnen. Vraag alleen niet hoe!
 
We hebben geduld laten zien, maar we zijn ook rustig gebleven bij een aantal, op z’n zachtst gezegd, aparte beslissingen. De spanning vergoedde een hoop, maar goed was het niet, wat we lieten zien. We hebben veel kansen nodig gehad, maar trekken toch aan het langste eind en de punten zijn binnen. Over een jaar maalt niemand erom, hoe je hebt gewonnen. ;-).

De 26e om 16.50 thuis tegen Swift.
 
Tot dan!
 
Eric Piets
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.