Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Als je altijd doet, wat je altijd deed, dan krijg je, wat je altijd kreeg.

20 mei 2019
 
Een variant op deze uitspraak kwam van de week voorbij in het stukje van PH over de ledentallen van de verschillende verenigingen uit de regio.
Maar deze uitspraak doet altijd opgeld; stilstand is namelijk achteruitgang. Ook in een vereniging waar het merendeel van de functies worden ingevuld door vrijwilligers. Het is voor elke vereniging lastig om vacatures in te vullen met nieuwe vrijwilligers, waardoor veel functies langdurig worden vervuld door dezelfde mensen. Dus als je iets wil betekenen voor KZ, meld je aan!
 
Maar ook in de wedstrijden die je speelt, zal je moeten variëren: speel vanuit je eigen kracht, maar wees flexibel en pas je speelwijze aan, als je tegenstander doorheeft wat je gaat doen.
 
Zaterdag speelden wij met A3 tegen Swift A1, een tegenstander die we in de zaal ook twee keer zijn tegengekomen. Deze zaalwedstrijden wonnen wij beide keren en ook redelijk eenvoudig, dus Swift weet hoe wij spelen en heeft zich goed voorbereid. Verdedigend spelen ze goed en wij schieten alles mis...
 
Jesse Detering, David Noom, Dionne Goossens en Eline Held staan in onze eerste aanval en Thomas Wilms, Esper Piets, Kim Pronk en Luza Cordes spelen in de verdediging. Swift begint met scoren en staan we 1-0 achter. De toegekende strafworp wordt benut door Jesse, zodat het weer 1-1 staat.
 
Onze aanvallen lukken niet erg goed, terwijl Swift blijft doorgaan met scoren. Voordat we het doorhebben staan we 5-1 achter. Door meer energie te leveren, krijgen we 2 strafworpen, die Esper foutloos benut. Daar mee is de ruststand van 5-3 bereikt. In de tweede helft zullen we toch beter met onze kansen moeten omgaan, anders blijven we aan de pan hangen.
 
Weer een strafworp (gemaakt door Jesse) en een doorloopbal van Dionne brengt de stand op 5-5. Swift scoort weer, voordat Thomas met een wegtrekbal 6-6 maakt. Met een eigen interpretatie van 'snijden', keurt de scheids twee doelpunten af en Swift maakt er weer twee. Esper schiet tweemaal van afstand raak, zodat het weer gelijk staat 8-8. Wij komen voor het eerst op voorsprong als Eline twee keer, kort achterelkaar, van afstand raak schiet 8-10. Een doorloopbal van Swift valt door de mand, voordat Esper (weer met een strafworp) de eindstand op het bord zet. 9-11.

Poeh, een moeizame overwinning, waar we met een lichte onderschatting de tegenstander benaderden. Daar kregen we bijna spijt van! Volgende week tegen De Vinken, die we ook in de zaal tweemaal zijn tegengekomen (en ook wonnen).

Tot dan!

Eric

  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.