Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Terugblik door Corrie

21 okt. 2019
 
Het veldseizoen nadert langzamerhand zijn einde. Het grootste deel van de jeugdteams is al uitgespeeld. A1, A2, B1 en C1 spelen komend weekend nog buiten net als vijf seniorenteams en dan gaan we de zaal in.

Op de eerste dag van de herfstvakantie waren er op ons sportterrein slechts vijf wedstrijden. Wat een verschil met de voorgaande weken! Het was een mooie zaterdag. Op een kleine regenbui in de ochtend na was het droog en windstil en de wedstrijden brachten bijna allemaal een positief resultaat. Vier van de wedstrijden eindigden in een overwinning: A1 won met 16-9 van KCC, A2 met 25-15 van Groen Geel, B1 met 21-9 van TOP en C1 met 14-4 van TOP. Mooie resultaten. Jammer dat de enige seniorenpartij op eigen veld van deze zaterdag (KZ5) werd verloren met 12-17.

En deze zaterdag was er weer een kampioenschap te vieren, het elfde van dit veldseizoen. De B2 won uit met 6-4 van ZKV. Een magere score, vonden de spelers zelf, zeker als je die vergelijkt met de 40-2 overwinning die het team eerder tegen Rohda behaalde. Na de uitreiking van de beker, het diploma en de roos van de ouders volgden de foto op de buitentrap en de niet te versmaden taart.

Dat het nog niet klaar was met de kampioenen, bleek een dag later. Het tiende wist met een prima overwinning de buit binnen te halen. Zo sluiten we het veldseizoen van dit najaar bijna af met nu al twaalf kampioenen. Een mooi resultaat. Allemaal van harte gefeliciteerd! Zondag a.s. kan er nog eentje bijkomen, want dan speelt het 7e haar uitgestelde wedstrijd tegen en bij WWSV 1. Allebei nog ongeslagen, dus 'High Noon', maar dan om 14.30 uur.

Ons eerste en tweede team zijn al begonnen aan de voorbereiding op het zaalseizoen. Beide ploegen speelden afgelopen zaterdag een oefenduel tegen LDODK, dat het IJsselmeer overstak en bij ons op bezoek kwam. Deze oefenpartijen geven niet alleen inzicht in waar de teams staan, maar geven de coaches vooral de gelegenheid op zoek te gaan naar wat de beste samenstelling is van de teams en van de vakken. Voor de oefenwedstrijden was veel belangstelling van supporters. Helaas verloren zowel het eerste als het tweede hun wedstrijd. Van verliespartijen leer je het meest en iedereen weet nu waaraan gewerkt moet worden. Voor de competitie van start gaat, volgen er nog twee oefenduels.

Het trainingsschema is zondag bekend gemaakt. Het heeft de trainingscommissie weer veel inspanning gekost om er een passend geheel van te maken, maar het is gelukt. Daarvoor verdienen ze zeker de complimenten. Het werk zit er echter nog niet op, want ze zijn nog op zoek naar aanvullingen in de trainersstaf. Ik heb het vertrouwen dat ook dat zal lukken.

Op 9 november treden onze eerste en tweede teams aan voor de competitie. Die mogen we thuis beginnen. Daar zijn wij en de supporters blij mee. Op 16 november begint de tweede ronde en dan starten ook een paar teams, die aan het eind nog play-offs moeten spelen. Vanaf 23 november draait alles op volle toeren, want dan begint voor iedereen de zaalcompetitie. Ik kijk er nu al naar uit.

Corrie Noom
 
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.