Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de week van het bestuur - Corrie 1

05 dec. 2018
 
“Om te winnen, heb je gif nodig.” Ik luister in de auto naar Erben Wennemars, die op NPO Radio1 op de maandagmiddag zijn commentaar mag geven op de sportactiviteiten van het afgelopen weekend. Hij heeft het over de overwinning van Feyenoord op PSV. Bij PSV ontbrak het gif. Op grond van de samenvatting die ik heb gezien, kan ik dat beamen, vooral in de eerste helft.
 
Nou ben ik niet zo van het hanteren van moordwapens, maar ik moest bij zijn woorden meteen denken aan de wedstrijden van de selectie van KZ / Thermo4U afgelopen zaterdag. Ontbrak het bij ons aan gif? Het ontbrak ons in ieder geval aan goede schoten. Waarom waren we niet op dreef? Waren de spelers toegesproken door Sinterklaas en had hij geciteerd uit een bekend lied? “Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe.” Maar stout is nog niet hetzelfde als giftig.
 
Gelukkig volgen er in de komende maanden nog vele kansen om wel met de winst te gaan strijken. De resultaten van de A1, B1, B2, D1, F1, Senioren 6 en Senioren 7 kunnen daarbij de inspiratie zijn, want deze ploegen behaalden afgelopen weekend mooie overwinningen. Maar ook bij teams die niet wonnen, kon er tevredenheid zijn, bijvoorbeeld over hun vooruitgang.

Ik kan altijd enorm genieten van de wedstrijden van ons eerste, maar zeker ook van de inzet van de allerkleinsten van onze vereniging. Om ze voor hun inspanningen te belonen had de jeugdactiviteitencommissie de goedheiligman uitgenodigd om de F-jes en de Kangoeroetjes met een bezoek te vereren en daaraan had hij gehoor gegeven. Hij trakteerde de kleintjes op een leuke middag. En de Sint was niet te beroerd om voor te doen hoe je een strafworp neemt. Ook op hoge leeftijd kan je nog een leuk balletje spelen. De E-tjes bereidden zich met een Pietentraining voor op een mogelijk toekomstige taak als hulppiet. En ze leverden daarvoor grote inspanningen.
 
 
Corrie
 
 
 
.
 
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.