Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de Week - Sander: Verandering van spijs doet eten?!

07 okt. 2019
Mijn collega-bestuurslid Lisa inspireerde mij gelijk met haar ‘Cake op de Week’ afgelopen week voor mijn Keek op de Week. We houden het even in de sfeer van eten, gezien de ondertitel. Dit spreekwoord spookt regelmatig in mijn hoofd de laatste tijd, het betekent zoiets als: eens iets anders doen of ervaren doet een mens goed!

Recentelijk op mijn werk ben ik hier een aantal keer mee geconfronteerd. Veranderingen aanbrengen in het proces kan ineens de medewerkers doen vliegen, verandering in management schept verwachtingen en pakt vaak goed uit. Niet alle verandering is goed, maar vaak wel, alleen moet men er even doorheen om te ervaren dat het noodzakelijk was. Bij KZ/Thermo4U hebben we ook te maken (gehad) met een aantal veranderingen, waar ik mij de afgelopen - en komende - tijd mee bezig heb gehouden: een kleine inkijk in mijn werkzaamheden.

We hebben dit jaar twee nieuwe trainers voor het Eerste staan. Een duo, door ons zo samengsteld, dat is best spannend hoe dat zich gaat vormen. Klikt het met elkaar, met de staf? Klikt het met de spelersgroep? Is er chemie? Hoe zijn de eerste resultaten? Als we kijken naar de eerste veldhelft, want die zit er voor de selectie alweer op, dan kunnen we best tevreden zijn over de prestaties. Alleen de laatste wedstrijd tegen medekoploper DOS ’46 ging verloren. In gesprek met de trainers is het leuk om te horen dat er nagedacht wordt over aanpassingen in trainingstijden, periodisering, benadering van en omgang met spelers, invulling van de training etc etc. Heel interessant om eens niet de vertrouwde wegen te volgen van de afgelopen jaren... Verandering van spijs doet eten!

Er lopen in de selectie een aantal nieuwe gezichten rond en wat een verademing kan dat zijn om die te zien spelen, wat een sprongen maken zij vooruit. Neem bijvoorbeeld Milan Boonstra: van de reserve overgangsklasse naar de standaard Ereklasse! Maar niet alleen hij, ook Michelle en Scott speelden al in het Eerste. Dus voor alledrie geldt... verandering van spijs doet eten!
 
Wij moeten ons zeker ook verdiepen in wat Hugo Hendriks gegeten heeft! Die schoot zaterdag bij het Tweede maar liefst 11x raak uit slechts 18 schoten. Ook het doorgroeien van bijvoorbeeld Tom Ekkes en Josine Verburg is boeiend.
 
Enthousiast word ik ook van de A1 dit jaar: we hebben een erg talentvolle groep, die momenteel bovenaan staat en met Fortuna de strijd aangaat om de eerste plek in de Hoofdklasse. Ik ken de trainers goed en maak regelmatig een praatje met hen over de voortgang van de spelers en de behaalde resultaten. Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om een wedstrijd te zien, wel een paar trainingen, maar ben dat zeker van plan. Er lopen ook nieuwe gezichten rond, nieuwe talenten die ook getwijfeld hebben om naar KZ te komen, maar het uiteindelijk hebben gedaan en zich goed ontwikkelen. Waarom? Verandering van spijs doet eten!

Woensdag 9 oktober woon ik samen met onze trainers van de selectie een bijeenkomst bij in het Topsportcentrum, georganiseerd door het KNKV voor de Leagueclubs hier uit de buurt omtrent enkele belangrijke spelregelwijzigingen dit seizoen:

1. De invoering van de groene kaart, wat staat voor een tijdstraf van vijf minuten, maar niet die geen verdere consequenties in de tuchtsfeer heeft
 
2. De gele kaart blijft, maar krijgt eenzelfde tijdstraf erbij
 
3. Wedstrijden worden geleid door twee gelijkwaardige scheidsrechters en
 
4. De strafworp wordt genomen door degene op wie de overtreding is gemaakt.
 
Meer details worden na woensdag gepubliceerd. Ik ben heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken in de praktijk, zeker het eerste punt. Hoe snel wordt zo’n kaart getrokken en waarvoor? Worden de wedstrijden eerlijker en attractiever... verandering van spijs doet eten?

En tot slot zijn wij bezig met een MasterPlan voor de vereniging om Topsport te kunnen blijven bedrijven in combinatie met de evenzo belangrijke breedtesport, zoals we dat nu doen. De ambitie is om het nog iets beter te doen dan de afgelopen jaren. Momenteel wordt de hand gelegd aan de laatste details van dat MasterPlan in samenwerking met de Rabobank. Over een paar weken ligt er eigenlijk een heel mooi beleidsplan voor de komende jaren. Vraag is dan: willen we veranderen, willen we ons aan gaan passen, willen we ons blijven ontwikkelen en willen we groeien? Ik zeg... verandering van spijs doet eten!

Groet,

Sander Boutsma

Bestuurslid Topsportzaken
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.