Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de Week - Michel: een nieuwe strijdkreet

02 dec. 2019
 
Negen dagen geleden was ik aanwezig bij de wedstrijd tegen Tempo. Door ons goede spel in de eerste helft was de wedstrijd al snel beslist en speelde onze Koogse trots de wedstijd op routine uit. En, zoals we ook bij 'het grote Ajax' zien, gaat dit niet altijd gepaard met mooi spel.
 
Er is ook nog een andere overeenkomst met ons aller Ajax en dat is de groep trouwe supporters die, ongeacht de kwaliteit van het spel of de uitkomst, de hele wedstrijd proberen de sfeer er in te houden. Het sfeervak in Amsterdam is inmiddels geschiedenis, maar bij ons is het vak - in woorden van de Simple Minds - 'Alive and kicking'. Een klein verschil met de fanatieke Ajax-schare is dan toch het brede pallet aan clubliederen en leuzen.

Ook onze Sint is deze dagen in het land en moeten er overal weer de nodige surprises gemaakt worden. En, zoals het betaamt, hoort hier natuurlijk een mooi gedicht bij. Nu lijkt dichten ook een beetje op het schrijven van een liedje, zo moeten Chris Bos en zijn zoon Jayson (D2) ervaren hebben, toen zij inspiratie kregen voor een nieuw clublied. Naast KZ dragen zij ook Ajax in hun hart en krijgen ze kippenvel als er ‘oooooohooooohooho’ door de Arena galmt. Hoe mooi zou het zijn, zullen ze gedacht hebben, als we dat ook in De Koog van de tribune horen!
 
Onder het mom van beter goed gejat dan slecht bedacht kwamen zij tot de volgende tekst:
 
50 MINUTEN LANG……
 
VOOR ONZE CLUB DIE ALLES KAN
 
GEKKENHUIS OP DE TRIBUNE…..
 
NIEMAND DIE ONS STOPPEN KAN…
 
OOOOOOHOOOOOHOOHO
 
 
 
Zoals Chris het zei: 'Er kan nog wat aan geschaafd worden...', maar het is al een leuk liedje!
 
Aan onze trouwe supporters en dichters, die nu wellicht ook geïnspireerd zijn, hierbij de oproep om via onze bekende mediakanalen hun creativiteit te tonen en ook een paar mooie teksten te bedenken. En wie weet pakt onze KZ-schare dit op en klinken jouw liederen binnenkort van de tribune!!
 
Michel de Jong
Secretaris KZ / Thermo4U
 
 
.
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.