Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de Week - Michel: de Week van de Scheidsrechter

12 okt. 2019
 
Afgelopen zondag stond ik met natte sokken en blijkbaar een te kleine paraplu bij de eerste competitiewedstijd van mijn oudste zoon. Dit keer geen korfbal maar een ouderwets potje voetbal. Wat een groot contrast met de dag ervoor, toen mijn dochter (C2) alweer de een-na-laatste competitiewedstrijd op het veld speelde en mijn jongste zoon (D2) gehuldigd werd voor zijn eerste kampioenschap van het seizoen.
 
Onder het mom van “zonder scheids geen wedstrijd” werden afgelopen zaterdag bij KZ/Thermo4U ook de scheidsrechters in het zonnetje gezet. Van 5 t/m 13 oktober is landelijk namelijk de Week van de Scheidsrechter. Een initiatief dat ik zeker toejuich. Naast de dank voor hun belangeloze inzet is deze extra aandacht mijn inziens ook nodig. De scheidsrechters hebben helaas nog regelmatig te maken met ongewenst gedrag van o.a. de toeschouwers. Zo was ik 2 weken geleden bij de wedstrijd van KZ tegen TOP (S) (eindstand 15-14). Toen ik aankwam was de stand 11-5 en zat de sfeer er bij de KZ-supporters goed in. 'Kat in het bakkie' zou je zeggen, maar TOP wist vlak voor het einde toch nog terug te komen tot 14-14. Sommige supporters werd de spanning blijkbaar te veel, want er werd regelmatig luidruchtig en met veel gebaren geprotesteerd tegen de scheidsrechter.

'Oohh, dat is toch onschuldig bedoeld, dat hoort er toch een beetje bij...'. Of 'Wat zeur je nou?. Dat zou je kunnen denken, maar toch.. Voor de scheidsrechter in het veld is het alles behalve dat. Ik heb zelf te weinig verstand van korfbal om te bepalen of de beslissingen van de scheidsrechter deze wedstijd altijd correct waren. Doet dat ter zake? Nee, want zoals wij het onze jeugd leren, de scheidsrechter heeft altijd gelijk.
 
Hoe mooi zou het zijn als wij dit niet alleen aan onze jeugd leren, maar ons er ook naar gedragen. Hierbij dus een oproep aan alle supporters van KZ om hun kleuren met trots te dragen en scheidsrechters met respect te behandelen. Voor hen die denken het beter te kunnen, bij KZ zijn we nog altijd op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Pak je kans, zou ik zeggen en meld je aan, dan word ook jij volgend jaar in het zonnetje gezet.
 
Interesse? Stuur een mailtje naar mijn medebestuurslid Monica Briefjes.

Groet,

Michel de Jong

Secretaris Bestuur KZ/Thermo4U
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.