Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de Week - Lisa: 'wij', dat is het beste gevoel om een nieuw jaar mee te beginnen

08 jan. 2020 Deze Keek op de Week is wat laat. Niet omdat ik geen inspiratie had, maar omdat ik drie dagen met griep in bed heb gelegen. Dat doet de streekderby met je. Nee grapje, dat doen al die stomme nieuwjaarszoenen met je. Ik ben sowieso niet je grootste nieuwjaarsreceptie-fan en zeker niet als het op 1 januari moet gebeuren, maar wie heeft dat zoenen bedacht? Plus, de geur van bier na een avond flink doorzakken en dat je je überhaupt moet aankleden op de eerste dag van het jaar.. niet cool.

We hadden een mooi feestje op 31 december. Zo’n 60 jonge KZ’ers kwamen naar De Koog om het jaar dansend af te sluiten en te proosten op een goed 2020. Ze zagen er uit om door een ringetje te halen. Als je doorgaans vooral tijd met elkaar doorbrengt in sportkleding, is het leuk als je je een keer kan uitsloven op je outfit.

En daar had iedereen graag nog even een paar dagen aan gedacht. Aan mooie vrouwen op hoge hakken en knappe mannen in pakken van Suitsupply, maar nee. NIEUWJAARSRECEPTIE. Lekker back to reality, vooruit met de geit, je sweater aan en uitdelen die bitterballen.

Voor de selectiespelers was de tijd om bij te komen minimaal want donderdag werd ’s middags en ’s avonds getraind en zaterdag was het al zo ver. Lang naar uitgekeken, veel over gepraat en het werd alles wat we ervan verwachtten: een uitverkochte wedstrijd, clubkleuren, bloedhitte, een record aantal fietsen voor de deur en onze spelers die vanaf seconde 1 lieten weten NOT. IN. OUR. HOUSE. De rest is geschiedenis en er is al heel wat over geschreven. 

Ik heb de after party gemist, vanwege die griep. Gelukkig was het echte feestje al gevierd op de vloer. Er zijn mensen die de manier waarop spelers en fans de overwinning op onze streekgenoten vierden wat overtrokken vonden, dat we er niet meer van moeten maken dan het was: een makkelijke overwinning. Maar dit ging over gevoel.De selectie heeft misschien wel sinds het laatste landskampioenschap niet zoveel support gevoeld van de vereniging. En de vereniging heeft misschien wel sinds het laatste landskampioenschap niet zoveel terug gehad van KZ 1. Er was een gevoel van ‘wij en zij’, zoals Natascha Stroo het zo mooi beschreef in haar blog. ‘Wij’, dat is beste gevoel om een nieuw jaar mee te beginnen, ons 110 levensjaar om precies te zijn. Samen kunnen we grootse dingen bereiken, niet alleen met KZ 1. Dat wij-gevoel verdient wat mij betreft elke week een feestje. Maar ik denk dat met mij nog veel meer mensen even tijd nodig hebben om bij te komen. Vooral onze vrijwilligers, ze hebben afgelopen weekend fantastisch werk geleverd en een zaterdag rust zal geen overbodige luxe zijn.

Dus.. wat zeggen jullie van een zondag-wedstrijd, twintig minuutjes rijden, minder benauwd maar wel met een derby-tintje? Klinkt als een goede deal toch?

Lisa van Tongeren
Bestuurslid marketing en communicatie 
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.