Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de week - Lisa: een nul-punten-weekend en maandagavondwijsheid

18 nov. 2019 Nul punten pakte onze selectie afgelopen weekend in Gorredijk. De meegereisde fans hadden meer verdiend. Een hele zondag opgeofferd (12.00u weg, 19.30u thuis) en dan twee wedstrijden zien waarin spelers na de rust plotseling het spoor bijster zijn... We waardeerden het erg dat er veel A en B-junioren met de bus mee waren en dat zij weerstand boden aan de fans van LDODK/Risma Modeplein, maar helaas konden we deze dank niet omzetten in een overwinning. Jullie hebben wat van ons te goed.. Op naar zaterdag!

De B1 en A1 begonnen hun zaalcompetitie met winst, gefeliciteerd! Als je zo lang hebt uitgekeken naar een wedstrijd waarin het eindelijk om de knikkers gaat, dan voelt winnen extra lekker. Voor de rest van de teams start de competitie zaterdag en dankzij de KNKV-app kun je je daar helemaal goed op voorbereiden. Wist je dat je een team als ‘favoriet’ kunt toevoegen, zodat je niet steeds opnieuw alles op hoeft te zoeken? En dat je met een paar klikken het programma van je favoriete team kunt toevoegen aan de agenda van je telefoon? Super handig, vooral als je te maken hebt met verschillende teams (spelen, coachen, aanmoedigen, etc.). Zo wil ik weten of het coachen van de B3 uitkomt met mijn eigen wedstrijd en vind ik het handig om te zien wanneer KZ 4 speelt (zit lunchen met Patriek er nog in op zaterdag?). Een gepland weekend is een relaxter weekend, dus doe er je voordeel mee!

Tim en ik waren maandag uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de Pathé Zaandam Club Actie. Wethouder sport Gerard Slegers mocht de winnaar bekend maken, maar niet voordat hij was ondervraagd door ons eigen Tim Huijsman, die namens Pathé Zaandam de uitreiking aan elkaar praatte. Goed gedaan Tim! Op de vraag of we er als sportverenigingen op vooruit gaan de komende jaren kon onze wethouder zoals verwacht geen antwoord geven, maar acties zoals die van Pathé maken het voor verenigingen mogelijk investeringen te doen die niet betaald kunnen worden uit eigen zak. Een mooi initiatief dus van de bioscoop! Pieter Verhoeven, Manager Theater Pathé Zaandam, zette de actie op om in contact te komen met de inwoners van Zaanstad en een band met hen te creëren. “We willen niet de grote bioscoopketen zijn waarvan toevallig een vestiging in Zaandam staat”, legde hij uit. “We kwamen uit bij sportverenigingen omdat mensen daar, net als een avondje in de bioscoop, toch ook komen voor een vorm van ontspanning.” En wonnen we? Nee, helaas niet! We haalden met 404 stemmen wel de top 3, achter ZV De Zaan. Zaandijk Rugby ging er met de geldprijs vandoor. Gefeliciteerd! De rugbyvereniging gebruikt het geld voor het uitrollen van plannen op het gebied van duurzaamheid, een mooi doel!

We bleven natuurlijk nog even voor de film die ons aangeboden werd: Rush. Onze sportcollega’s dachten daar anders over en dus zaten Tim en ik in een zo goed als lege bioscoopzaal. Dat is weer eens wat anders dan een bestuursvergadering op maandagavond. Heerlijk die stilte! Ik weet hoe Tim denkt over vergaderen met vier vrouwen in een ruimte met waardeloze akoestiek.. Dan zijn dit de betere 'klusjes' voor de vereniging. En wat  onthouden we van de film, die het ‘waargebeurde’ verhaal vertelt van de rivaliteit tussen Formule-1 coureurs Niki Lauda en James Hunt: ‘A wise man can learn more from his enemies than a fool from his friends.’ Je concurrenten kunnen je het leven zuur maken, maar het zijn ook de mensen die ervoor zorgen dat je doorzet en tot het uiterste gaat om een volgende keer beter te presteren. 

Tot zo ver de maandagavondwijsheid. Een mooie korfbalweek gewenst en succes allemaal met de start van de competitie!

Lisa
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.