Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de week - Erna over11 t/m 17 februari:

18 feb. 2019

Mijn korfbalweek begon vorige week zondag met een wedstrijd van het derde. Het derde draait een moeizaam seizoen. Het lukt ons maar niet om makkelijk doelpunten te maken en daar draait het toch wel om bij ons mooie spelletje. Tegenstander was Blauw Wit 4, een gerenommeerd team met veel oud-topspelers in de gelederen. De uitwedstrijd ging nipt verloren, dus er was hoop dat in de thuiswedstrijd het kwartje een keer onze kant zou opvallen. Het derde speelde best o.k., maar het lukte wederom niet. Jammer hoor. Vervelend detail was dat oud-KZ'ster Elisa Fennema, nu spelend bij Blauw Wit, een vervelende en langdurige blessure opliep. En dit terwijl ze net weer begonnen was met spelen na een andere blessure. Vanaf deze plaats sterkte met het herstel.
 
De maandagavond stond in het teken van het RTC. Bij het RTC Noord-West trainen talenten uit de regio. Deze talenten zijn opgegeven door hun eigen club en kunnen zich na een aantal selectie-avonden in de definitieve selectieteams van Noord-West spelen. We hebben bij het RTC vier leeftijdscategorieën, te weten: U13, U15, U17 en U19.
 
Deze selecties bestaan uit 16 personen en trainen om de week bij ons in de topsporthal en spelen gedurende het RTC-jaar toernooien. Bij U17 en U19 zijn deze teams de opstap naar de nationale jeugdteams U17 en U19. Ik ben aan het RTC verbonden als teambegeleider van U17 en zit in de werkgroep RTC Noord-West. Met deze werkgroep vergaderen we gedurende het jaar en voeren we het beleid van het KNKV met betrekking tot talentontwikkeling uit.
 
Afgelopen maandagavond was een selectietraining van U17. Deze selectie is gevorderd tot het laatste stadium en begin maart wordt het definitieve team gekozen. De selecties van U13 en U15 zijn inmiddels bekend en wij zijn daar met KZ goed vertegenwoordigd. U19 wordt de komende weken ook bekend gemaakt.
 
De rest van mijn korbal-week was redelijk rustig op wat mailtjes richting bond en TC’s na. Beide kids trainden ook minder dan normaal: de A1 is een paar weken vrij, dus mooie gelegenheid om wat rust te pakken. Nikki hoefde alleen op donderdag te trainen en bereid zich voor op haar eerste trainingsstage met Oranje U17 naar Engeland komende week en Luna kampt al weken met een rugblessure. Gelukkig gaat dat nu de goede kant op en kon ze de woensdag bijna een hele training meedoen!
 
De zaterdag liet prachtige resultaten zien voor onze jeugd. De D1 behaalde een klinkende overwinning en is vrijwel zeker geplaatst voor het NK D-jeugd in april. Wederom aanwezig op het NK, dat is natuurlijk een fantastische prestatie en we houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. In de hoofdklasse B won onze B1 gewoon zijn wedstrijd tegen SKF en concurrent Dalto verloor van onze buren uit Wormer. Hierdoor zijn onze kanjers al geplaatst voor de play-offs voor de nationale titel. Ook hierover kunt u de komende weken meer lezen op onze site.
 
’s Avonds was ik met dochterlief in de BlauwWithal om de wedstrijden van Blauw 1 en 2 tegen Dos '46 bij te wonen. We zagen het tweede van Blauw Wit nipt winnen. Daarbij had men wel de inbreng van topper Marc Broere uit het eerste nodig, maar toch. Blauw Wit 1 kon na een aantal matige wedstrijden eindelijk weer eens winnen. De wedstrijden waren niet van hoogstaand niveau en ik hoopte toch om de zondag in Delft betere wedstrijden te gaan zien.
 
Op naar Delft! Het tweede had het zwaar en stond al snel op achterstand. Deze achterstand kwamen we niet meer te boven en Fortuna sloot af met een dikke overwinning. Een bijzonder moment bij het tweede was de rentree van Sophie v/d Meulen, dochter van onze fysio Eelco. Hoe dat zo zult u denken? In een aantal 'Keek op de week's werd al geschreven over het blessureleed aan de dameskant. We hebben door alle blessures steeds minder dames en we moeten er van de bond toch in alle teams vier opstellen. Dat werd een steeds groter probleem. Er moest tegen Fortuna een dame in het tweede spelen, maar waar halen we die vandaan….. Daar was Sophie. Altijd gekorfbald bij onze club, gestopt maar bereid ons te helpen. Donderdag meegetraind bij de selectie en gewoon zondag in de basis. En ook nog eens goed gedaan. Dank je wel, Sophie!
 
Daarna de o zo belangrijke wedstrijd van het eerste. Bij winst stonden we zomaar op een play-offplek, dus alle hens aan dek. De Fortuna-hal was goed gevuld en ondanks de wintersportvakantie waren er toch zo’n 50 KZ-ers aanwezig om te supporteren. En die supporters kregen een fantastische wedstrijd te zien. KZ bleef na een furieuze start de hele wedstrijd de betere en we sloten af met een klinkende overwinning. Een superprestaties en alle lof voor spelers, speelsters en begeleiding. En daar staan we ineens zomaar op de vierde plaats en er zit nog meer in. Daartoe moet komende zaterdag wel gewonnen worden van LDODK dat op plek 3 staat. Uit dachten we de overwinning binnen te hebben, maar werd het toch nog gelijk, dus zaterdag moet het gebeuren.
 
Ik hoop u komende zaterdag allemaal als supporter van onze selectie te zien. Tot dan !
 
Erna van Gammeren
 
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.