Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de Week - Erna: Het was een mooi weekend

12 nov. 2019
 
Nu ik dit schrijf is het zondagmiddag ( Red.: Sorry, Erna, het was even hectisch met andere dingen...) en ik heb net de wedstrijd van onze hoofdmacht tegen TOP teruggekeken via onze mooie stream. Even nagenieten van een prachtige zaterdagavond, want dat was het…..

Vrijdagavond begon dan eindelijk de Korfbal League, waar door iedere korfballiefhebber naar uit werd gekeken, met de wedstrijd Fortuna- PKC. En op de zaterdag volgden de andere vier wedstrijden. Wat zou de start van de League ons brengen? Een hoop veranderingen en dan heb ik het niet alleen over alle nieuwe regels die in de League hun intrede hebben gedaan, maar ook bij onze eigen mooie club: twee nieuwe trainers en een aantal nieuwe spelers binnen de selectie. En ook bij ons Leagueteam een aantal wijzigingen, waar Richard Pasma het stokje heeft overgenomen van Marcel Jonker. Tel daarbij op dat we afgelopen week te horen kregen, dat zowel de NOS als RTV NH zouden komen filmen en het werd nog een geregel en geklus de laatste dagen voor de League-start. Maar onze vrijwilligers zorgden er natuurlijk voor dat het weer perfect geregeld werd.

Al zaterdagochtend heel vroeg - 7 uur... - waren de mannen van de League-ploeg, de dames van de broodjesploeg en de vloerenleggers van de NOS aanwezig om alles weer tip-top in orde te maken voor de avond. Hulde daarvoor!

Bij binnenkomst in de middag zag alles er weer geweldig uit: ballonnen bij de ingang, een wat andere tribuneopstelling en mooie nieuwe spandoeken. Na de A1, die hun laatste oefenwedstrijd afwerkte al vorens zij aan de start gaan verschijnen van een hopelijk heel succesvol zaalseizoen, zag ik ons tweede team uiteindelijk eenvoudig winnen van TOP. In de hal werd het steeds drukker en onze leaguemannen zagen zich genoodzaakt extra tribunedelen te plaatsen. Zo druk als gisteravond heb ik het in jaren niet gezien en dat belooft wat voor het komend seizoen.

Alles zag er gelikt uit: mooie verlichting, stoere filmpjes, een goeie speaker, onze Superkooger en heel veel enthousiast publiek. En dat publiek kreeg waarvoor het gekomen was: Een prachtige wedstrijd. Daar kom je voor naar de sporthal! Onze mannen en vrouwen deden het fantastisch; Joost en Stef speelden alsof ze niet weg zijn geweest en Marjolijn en Anna waren loepzuiver. Er stond een hecht team, dat volhield tot het eind en dat werd beloond met de gelijkmaker vlak voor tijd. De ontlading die volgde was meer dan terecht en een gelijkspel kan voelen als een overwinning. Dat bleek gisterenavond maar weer. Wat een fantastische prestatie en hopelijk geeft dit onze selectie de kracht om nog veel meer van dit soort prachtige wedstrijden te gaan spelen en vol te gaan voor een play-off-plek.

Vanaf deze kant dank aan al onze vrijwilligers die er toch allemaal maar weer stonden: Het was weer super geregeld. Volgende week start voor onze A1 en B1 de zaalcompetititie en reist de selectie af naar Gorredijk om de strijd aan te gaan met LDODK. Ik zie kansen!

Erna
 
 
 
.
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.