Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de week - Erna: het korfbalsprookje van KZ gaat door.

01 apr. 2019
 
Nadat Ingrid vorige week al berichtte over de kwartfinale van onze B1 kreeg het sprookje deze week het door ons zo gehoopte vervolg. Voordat ik daar verder over schrijf eerst nog wat andere zaken van de afgelopen korfbalweek:
 
- Deze hele week stond korfballand in het teken van beslissingen in de competitie. Veel belangrijke wedstrijden passeerden de revue en je kon bijna elke dag wel ergens een korfbalwedstrijd volgen.
 
- De A1 en A2 sloten midweeks hun competitie al af, omdat dat voor de tegenstanders Tempo en TOP beter uitkwam i.v.m. play-off wedstrijden. De A2 behaalde een zeer belangrijke overwinning en handhaafde zich in de 1e klasse. De A1 maakte gehakt van de nummer 2 uit de competitie.
 
- Zaterdagochtend hoorde ik in de bus naar Harderwijk al dat onze F1 de titel had binnengesleept. Een topprestatie! Helaas lukte het de A3 ’s avonds niet het kampioenschap binnen te halen. Tot slot zag ik zondag zowel KZ 3 en 4 hun laatste wedstrijd van de zaalcompetitie winnend afsluiten.
 
Dan toch terug naar de fantastische prestatie van onze B1. De halve finale tegen PKC B1 stond afgelopen zaterdag op het programma. Een NK brengt toch altijd wat extra los binnen een vereniging en dat was zaterdag goed te zien: Ahoy-tijden herleefden. Al ruim voor 10 uur stonden de supporters klaar voor vertrek in hun blauw-gele outfit. De dubbeldekkerbus zat bijna vol en de tassen met koffie, cake en boterkoek waren weer volop aanwezig.
 
Aangekomen in Harderwijk werd de hal weer vakkundig aangekleed als KZ-hal en dronken de supporters daarna koffie in het zonnetje. Na het voorstellen van onze sterren begon de wedstrijd onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter.
 
Het werd een spannende wedstrijd waarin KZ eigenlijk de hele wedstrijd het betere van het spel had. We kwamen eenmaal op een drie punten achterstand, maar repareerden dat snel. De ruststand was 12-12. Na rust hetzelfde beeld. Wij kwamen steeds een puntje voor en dan maakte PKC weer gelijk. Jammer was het dat we een voorsprong van drie doelpunten niet wisten uit te breiden naar een gat van vier.
 
PKC kwam weer terug en het werd nog heel spannend; 25 seconden voor tijd schoten wij de 24-23 binnen en werd het billenknijpen op de tribune. PKC schoot de bal erin na snijden. De scheidsrechter floot zeer terecht af, maar daar was PKC het niet mee eens. Daarna allerlei commotie: supporters het veld in en een gele kaart voor de PKC-coach. De scheidsrechter bleef gelukkig rustig en toen iedereen bedaard was namen wij de bal uit en speelden we de vijftien nog resterende seconden koelbloedig uit.
 
De supportersschare stond inmiddels al beneden op de speelvloer en het feest barstte los. Dat was een prachtig gezicht vanaf de tribune. Ploeg en staf middenin het feestgedruis. Daarna kwam het besef: we staan in de NK-finale!! Nog één keer winnen en we zijn Nederlands kampioen!!!
 
De terugreis in de bus was erg gezellig en daarna ging de focus alweer op komende week: Trainen en voorbereiden op de wedstrijd tegen DOS '46 B1.
 
Dat wordt trouwens nog een lastige keuze voor de trouwe KZ-supporter: Zowel de B1 als onze D1-sterren zijn zaterdag 6 april op het NK actief. Beide ploegen verdienen uw steun. Ik laat u de keus waarheen u afreist: Op de fiets naar Wormer om de B1 naar de titel te schreeuwen of een aan te raden zeer gezellige busreis naar Dordrecht, waar de D1 zijn NK-toernooi gaat spelen.
 
Via de website kunt u alles lezen over de aanstaande NK’s. Vanaf deze plaats wens ik beide teams veel succes volgende week en hoop ik dat veel KZ-ers de moeite nemen om één van de teams aan te gaan moedigen. Ze verdienen uw steun. Ik ben erbij, u ook?

Erna van Gammeren
 
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.