Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de Week - Erna: Dam-tot-Damloop, de A1 en hulp gevraagd…..

23 sep. 2019
 
Terwijl ik op televisie de live-uitzending van de Dam-tot-Damloop volg, schrijf ik mijn eerste Keek op de Week van dit seizoen. Het was een drukke week, waarin ik heel veel mails van de bond voorbij zag komen. Tel daarbij op dat onze KZ-rots in de branding Marijke genoot van een welverdiende vakantie, en er was voor mij meer dan genoeg te doen voor onze mooie club: veel wedstrijdwijzigingen i.v.m. die Dam-tot-Damloop, waar veel KZ-ers aan meededen en het controleren van de zaalindelingen. Want ja, terwijl wij dit weekend genoten van prachtig weer langs de lijn is de bond (en ik dus ook) al weer bezig met de komende zaalcompetititie.

Hulp gevraagd staat er in de titel en dat vraagt om uitleg. Nadat wij 1½ jaar geleden een prachtig NK hebben georganiseerd, waarvoor wij heel veel complimenten mochten ontvangen, zijn we nu wederom gevraagd een groot zaaltoernooi te organiseren. Het toernooi is het RTC U13 toernooi: een groot toernooi, waarop 12 RTC-selecties vanuit het hele land komen spelen met als doel zich te plaatsen voor de komende Korfbal Challenge in december.
 
In die ploegen spelen geselecteerde talenten van 11 en 12 jaar, die veelal hun eerste grote toernooi op dit niveau gaan spelen. Een prachtig evenement en onze toernooicommissie - bestaande uit Ingrid Krook, Jacqueline de Vries, Richard Pasma, Martin Fennema en mijn persoontje - is afgelopen week al weer bij elkaar geweest en de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.
 
Voor het toernooi, waarop wij zo’n 200 spelers en heel veel supporters verwachten, hebben wij uw hulp nodig. U kunt zich binnenkort aanmelden voor het doen van kantinedienst en/of het bedienen van het scorebord tijdens de wedstrijden. Een mooie dag om aan de verplichte vrijwilligersuren te voldoen voor komend seizoen. Het toernooi vindt plaats in de herfstvakantie op donderdag 24 oktober in onze mooie hal. Ik roep bij deze ook veel van onze A-junioren op zich in te schijven, want jullie zijn allemaal vrij die dag vanwege de vakantie. Wanneer je iets voor ons kunt betekenen, meld je bij ons of schrijf je in. We gaan KZ weer op de kaart zetten die dag, dus hoe mooi is het om daar je steentje aan bij te dragen?

Naast het volgen van de Dam-tot-Dam dit weekend was ik zaterdag mee met onze A1 naar Bennekom. De A1 heeft zichzelf hoge doelen gesteld voor dit seizoen: Ze gaan voor de play-offs, zowel op het veld als in de zaal en hoe mooi zou het zijn als we straks in april Ahoy blauw/geel/zwart gaan kleuren. De A1 is inmiddels een ervaren ploeg met veel derde-jaars spelers en veel talent binnen de gelederen (onder andere vijf spelers uit Oranje U17 en U19). Bovendien hebben we dit seizoen versterking gekregen van spelers van buiten af.
 
Aan de coaches de taak er weer een mooi team van te maken. De voorbereidingen liepen wat stroef door blessures en ziektes, waardoor we gisteren in het derde speelweekend pas voor het eerst echt compleet en op volle oorlogssterkte konden starten. De eerste wedstrijd werd ruim gewonnen van hoofdklasse-debutant Sporting Delta. In wedstrijd 2 en 3 moesten we aantreden tegen de zaalkampioen TOP A1 en de veldkampioen DVO A1 van vorig seizoen. De wedstrijd tegen TOP werd na een wat lastige eerste helft vrij makkelijk gewonnen en afgelopen week werd er goed voorbereid op de wedstrijd tegen DVO A1.
 
Het was warm in Bennekom en we speelden op het heetst van de dag. We waren eigenlijk de hele wedstrijd sterker, maar het lukte steeds niet om van een gat van 3 op 4 te komen. Men hield zich niet goed aan de afspraken (ik citeer de coach) en het schot was erg matig. Een 5-8 voorsprong drie minuten voor rust werd zo teniet gedaan en we gingen rusten met 8-8. Na rust hetzelfde beeld: Een sterker KZ, matig schieten, maar wel steeds de voorsprong. Na de 11- 13 twee mooie goals van onze nieuwe aanwinst Sven en de wedstrijd was beslist. Een 13-15 overwinning en fier bovenaan met 6 uit 3. Een mooi resultaat en we kijken uit naar de komende wedstrijden.

Eén ding wil ik u niet onthouden en dat is dat we een meestervoorspeller binnen de club hebben. Voor de wedstrijd werd gevraagd wat de uitslag zou worden en Jan Willem zei zonder enige twijfel: Het wordt 13-15 en dat werd het. Benieuwd wat JW voor de rest van het seizoen gaat voorspellen!

Ik wens iedereen een fijne week.

Erna
 
 
.
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.