Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Keek op de week - Erna, 20-27 januari

27 jan. 2019
Mijn eerste Keek op de Week als bestuurslid Wedstrijdzaken. De eerste dag geen korfbal kijken, omdat jongste telg Nikki 'eindelijk' 16 jaar werd en haar verjaardag vierde. Hierdoor niet op de tribune bij KZ 3 waar andere dochter Luna speelt. Het derde maakt een lastig seizoen door, maar na de overwinning de week ervoor tegen KCC was er toch wel hoop op wellicht een puntje tegen de koploper. Helaas lukte dat niet. Het derde kampt - net als de selectie - met blessures en moet vaak een beroep doen op invallers uit de junioren. Gelukkig zijn onze junioren altijd bereid om mee te gaan. Daar zijn we als club natuurlijk blij mee.
 
De maandag al vroeg op pad naar Zeist waar Sanne en Nikki de KZ-kleuren in Oranje U17 verdedigen. Een mooie training gezien en daarna mochten Delano en Onno aan de bak bij Oranje U19. Rond 22 uur weer thuis.
 
De rest van de week geen korfbal voor mij, maar wel veel werk op de achtergrond. Als bestuurslid Wedstrijdzaken ben je vooral veel tijd kwijt aan formulieren invullen, mailen en contacten met de bond onderhouden, zo ook deze week. Terwijl wij allemaal nog heerlijk genieten van prachtige wedstrijden in de zaal is de bond allang weer bezig met de komende veldcompetitie: zijn de teamindelingen veranderd, komen er nieuwe teams bij, moeten we dispensaties aanvragen?
 
Gedurende de week wel een aantal keer de voor de A1 zeer belangrijke wedstrijd tegen Tempo langs horen komen. Beide teams ongeslagen bovenaan in de overgangsklasse A. De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse en daar hoort onze zeer talentvolle lichting natuurlijk thuis.
 
Met de voorbereiding zat het wel goed, aldus dochterlief. Er was goed getraind en goed voorbereid. De wedstrijd kon komen. Zo gezegd zo gedaan. Zaterdagmiddag voor vertrek naar De Koog, waar ik ook nog hoorde dat onze D1 en C1 mooie overwinningen hadden behaald.
 
Om 17.10 uur ging de wedstrijd in Alphen aan de Rijn van start. Het begin was duidelijk voor ons. Binnen no-time gingen we van een 1-3 voorsprong naar 4-9. Het publiek ging er goed voor zitten en hoopte op een heerlijke wedstrijd. Dat liep even anders. Tempo schoot zeer zuiver en we hadden het verdedigend zwaar. Stapje voor stapje kwam Tempo dichter bij en vlak voor rust stond er zelfs 13-11 op het scorebord. Joey kwam het veld in en scoorde er direct twee prachtige goals op rij, waardoor we met een gelijke stand de rust ingingen.
 
We waren er op de tribune niet gerust op. Vorig jaar seizoen ging het in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen ook mis. Dat zou toch niet weer gebeuren? De hele tweede helft kwamen we steeds een puntje achter en lukte het maar niet om greep te krijgen op het spel van Tempo. Gelukkig kwamen we drie minuten voor tijd gelijk en kwam er wat meer spirit in het spel. Het waren uiteindelijk Nikki en Onno die met twee verre schoten eindelijk voor een gaatje en een voorsprong zorgden. Nog 2.36 minuten te gaan. Aan het vak van Delano de eer om de wedstrijd uit te spelen en dat lukte. Fantastisch! Pfff, door het oog van de naald, maar uiteindelijk op karakter en vechtlust gewonnen en een zeer belangrijke stap gezet naar de titel.
 
Na de wedstrijd direct contact met Dordrecht waar onze selectie moest aantreden. Onze blijheid werd overschaduwd door het waardeloze nieuws dat Sanne wederom was uitgevallen met een knieblessure. Op het moment van schrijven is er nog weinig verder bekend. We hopen op het beste.
Het wel positieve nieuws uit Dordrecht was dat zowel het tweede als het eerste hun wedstrijd wonnen. We staan weer in het linkerrijtje!
 
Dan is het al weer zondag en sluit ik de week af met wederom een wedstrijd van KZ 3. Nienke en Jennifer uit de A1 gingen helemaal mee naar Almelo om ons derde compleet te maken. Klasse meiden! De wedstrijd verliep helaas niet goed voor ons; verliezen van de onderste en ook nog een gele en rode kaart ontsierden de wedstrijd. Hopelijk komende week beter.
 
Ik wens iedereen een fijne week en zie u graag komende zaterdag in de hal, waar we een mooi programma hebben: de B1 speelt de zeer belangrijke wedstrijd tegen Dalto en blijven na winst in de race voor de play-offs om de nationale titel. Aan het eind van de dag is de A1 het voorprogramma van onze selectie, die mag aantreden tegen Blauw Wit.
 
Tot dan!
 
Erna van Gammeren
 
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.