Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

keek op de week - Corrie: In de startblokken voor het veld na een fantastische afsluiting van de competitie

11 apr. 2019
 
Komend weekend gaat voor 14 jeugdteams en één seniorenteam de veldcompetitie van start. De trainers hebben de buitentrainingen aangegrepen om hun spelers voor te bereiden op andere omstandigheden dan in de zaal. Na afloop van de trainingen zag ik bij veel kinderen rode blossen op de wangen. Van de kou hadden ze geen last. Ze hebben er zin in.
 
Komend weekend is er nog de strijd om het Nederlands Kampioenschap Zaalkorfbal. Ziggo Dome wordt op zijn kop gezet voor de finale tussen Fortuna en PKC. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Voorafgaand daaraan spelen de A-junioren van TOP en DVO om het A-juniorenkampioenschap van Nederland.
 
Wij hebben ook een Nederlands kampioen bij de jeugd. Vorige week veroverde ons B1-team in een zinderende finale tegen DOS'46 de nationale titel. De in groten getale meegereisde supporters lieten zien dat de spelers op hun steun kunnen rekenen. Met blauw-gele kleding, toeters, trommels, een KZ-aankleding van de zaal en veel luide, enthousiaste aanmoedigingen maakten ze er een groot feest van. Genieten was dat! Wie er niet bij was kan het terug zien op de filmpjes.
 
Ook ons D1-jeugdteam deed mee om het Nederlands kampioenschap en behaalde de derde plek na een heel spannende finale om het brons. Er prijkte 4-4 op het scorebord na afloop van de reguliere tijd. Verlenging was dus noodzakelijk. Met de einduitslag van 4-5 was de prijs binnen voor ons jeugdteam. Samen met alle meegereisde supporters vierden ze hun feestje in de bus van Dordrecht naar Koog aan de Zaan, waar de spelers van de D1 met een erehaag bij de sporthal werden ontvangen. Daar vierde ook de B1 zijn feestje. Een dag om niet te vergeten. En met zoveel talent en zoveel enthousiaste supporters gaan we natuurlijk ook weleens dromen over Ziggo Dome. Wie weet ….
 
Dat is voor de toekomst. Nu moet alles klaar staan voor de veldcompetitie van onze 10 seniorenteams en 27 jeugdteams. Een hele klus, waarvoor weer veel leden in touw zijn, trainers en assistent-trainers, scheidsrechters, veldcommissarissen, barmedewerkers, de mannen van het terreinonderhoud, de bouwers van de nieuwe materiaalhokken en anderen.
 
Breedtesport en topsport gaan samen bij onze vereniging en dat willen we zo houden. Met Jessica, de schrijfster van het ingezonden stuk, hebben we daar ook over gesproken. Met z'n allen vormen wij de vereniging en met z'n allen zetten we onze schouders eronder. We mogen daar trots op zijn. Ik kijk uit naar de wedstrijden op zaterdag en op zondag op onze velden.
 
Corrie Noom
 
 
.
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.