Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Hectische week - door Monica Briefjes

04 mrt. 2019
 
Wat een hectische week en mooi weekend heb ik achter de rug. Nadat wij zondagochtend vroeg van de wintersport terugkwamen, hadden we maandag direct een bestuursvergadering. De agenda was niet heel erg vol en we hadden twee afwezigen.
 
NL Doet stond op de agenda. Zaterdag 16 maart is het zover, de nationale vrijwilligerswerkdag. Wij hebben ons aangemeld als vereniging om lekker met z’n allen de buitenaccommodatie een opfrisbeurt te geven. We hopen dat veel leden en ouders van leden ons een handje willen helpen. Meer info binnenkort elders op de site of via de flyers die zullen worden uitgedeeld.

Verder spraken we over het voortdurende scheidsrechterstekort. Dit seizoen zijn er helaas geen scheidsrechtersaanwijzers en doen wij - Piet Hein en ondergetekende - het vooral door mensen persoonlijk te benaderen. Gelukkig lukt het tot nu toe steeds om het programma rond te krijgen, maar helaas is dat niet genoeg. We komen ook nog steeds te kort aan KNKV-scheidsrechters en een nieuwe sportieve sanctie dreigt. We hebben echt meer mensen nodig die een opleiding willen volgen en broeden als bestuur op plannen om hier invulling aan te geven. Heb je ideeën, of wil je zelf, laat het me weten.

Deze week passeerde ook mijn man de magische grens van 50 jaar, en dat werd gevierd met een mooi apres-ski-feest. Veel KZ’ers waren van de partij, het is gewoon familie geworden!

En dan de zaterdag, met de bus naar Nijeveen. Ondanks dat ik een regelmatige gast ben bij de uitwedstrijden de afgelopen 10 jaar, was ik nog nooit in Nijeveen geweest. Eens moet de eerste keer zijn, en als je Oostenrijk per bus doet, is Nijeveen een klein stukje. De bus zat goed vol met jeugd, mooi om de teamspirit weer te zien terugkeren. De buschauffeur nam een toeristische route, waardoor we konden genieten van het prachtige Drentse landschap.
 
Eenmaal in Nijeveen veroverden we al gauw de tribunes om naar de wedstrijd van ons tweede te kijken. Helaas konden die geen potten breken vandaag. Het rebound-overwicht en de verdedigende druk zorgden voor slechts 17 doelpunten aan onze kant. Daar win je op dit niveau geen wedstrijd mee. Waar we thuis nog net met één puntje verschil aan de goede kant van de score bleven (25-24), trok DOS ‘46 dit keer met 25 doelpunten aan het langste eind.

De spelers van het 1e waren aan het warmlopen en inmiddels bleek dat de Eendracht meer van ons was dan van DOS’46. Zelfs als de trommels van DOS klonken, wisten onze supporters de DOS aanhang te overstemmen met hun lied. Dat merkten de spelers ook en die kregen daar vleugels van. Een mooie, strakke overwinning waar geen minuut van de wedstrijd twijfel over bestond.
 
Terug in de bus bedankte Emiel, die de ongelukkige taak had om te proberen Jelmer Jonker af te stoppen, het publiek voor hun inzet. Rex haalde nog net de bus en onder luid gezang en gejuich werd de terugweg naar Koog aan de Zaan ingezet.
 
We hebben nog een stuntje nodig volgende week tegen TOP, dat zich al voor de play-offs geplaatst heeft. Dus ik roep alle supporters op, laat je horen zaterdag 9 maart vanaf 20:00 uur (of 18:15, want ook het 2e verdiend onze steun).

Monica Briefjes
 
 
 
.
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.