Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Corrie: Keek op week 2 2020

13 jan. 2020
 
De laatste keer dat ik met de fiets naar een wedstrijd net buiten de Zaanstreek reed, behaalde het team de overwinning en werd het kampioen. In tegenstelling tot de sporters die zweren bij het uitvoeren van altijd dezelfde rituelen voorafgaand aan de wedstrijd, ben ik niet bijgelovig, maar ik besloot zondag toch op de fiets te gaan en was optimistisch gestemd toen ik met de Hempont het Noordzeekanaal overstak op weg naar de wedstrijd van ons eerste en tweede tegen het Amsterdamse Blauw Wit.

Wat zal ik over de wedstrijden zeggen? Aan de supporters heeft het niet gelegen, want veel Koogers bezetten de bankjes aan het einde van de zaal. Elk team heeft wel eens een offday en dit was de dag voor de offday van ons eerste. Misschien ook wel omdat het zondag was of misschien waren het de naweeën van de griepgolf, die veel Koogers een paar dagen in bed hield.
 
Tot de rust kwamen onze spelers tot een score van slechts 6 doelpunten. Blauw Wit maakte er 12. In de tweede helft kwamen er van onze kant 11 doelpunten bij, wat ééntje meer was dan van de kant van Blauw Wit. Een wedstrijd om snel te vergeten maar wel om van te leren. Bij ons tweede team werd er meer gescoord: 26-26. Het derde gelijke spel op rij. Ook nu kwamen onze spelers terug na een achterstand bij de rust. De wedstrijd is voor het tweede pas gespeeld als het laatste fluitje heeft geklonken en dat belooft meer voor de toekomst.

Op de zaterdag traden, op het 4e na, alleen jeugdteams aan in Topsportcentrum De Koog, de eerste teams van de E-, C- en B-jeugd. Alleen de B1 verloor zijn wedstrijd; 15-21 werd het, de laagste score van het seizoen. Hoewel de B1 de mede-koppositie op de ranglijst nu kwijt is, kunnen we nog veel verwachten van dit team. In zijn vervolg op “Noor, hoe staan we ervoor?” zal Piet Hein Havik ongetwijfeld dieper ingaan op de resultaten van de jeugdteams.

In onze bestuursvergadering van afgelopen week blikten we terug op de fantastisch verlopen wedstrijd tegen Groen Geel. Niet alleen het resultaat was mooi maar ook organisatorisch liep het gesmeerd, dankzij de goede voorbereiding door de leagueploeg en het kassateam. Hoewel het veel drukte geeft, zien we uit naar meer wedstrijden met zulke grote aantallen toeschouwers.
Op zaterdag 25 januari bent u weer welkom bij de wedstrijden van ons eerste en tweede tegen LDODK. Maar er zijn meer leuke wedstrijden. KZ-ers, of ze nu bij de jeugd horen of bij de senioren, weten wat het is om voor de punten te knokken. Er wordt vanaf de tribune flink meegeleefd en dat is mooi om te zien.
 
Corrie Noom
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.