Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Al het goede komt in 3ën - door Corrie Noom

06 feb. 2020
 
Al het goede komt in 3ën

In de afgelopen week domineerde voor mij het getal 3. Ik hoop dat dat deze week weer zo is, want dan wordt het een mooi sportweekend.

Ons eerste team won met 3 punten verschil van Tempo. Het moest er onverwacht hard voor werken, maar het wrong zich daarmee naar de 3e plek, die het moet delen met LDODK, dat een beter doelsaldo heeft, en Fortuna, dat een lager doelsaldo heeft. De nummers 1 (PKC) en 2 (TOP) hebben slechts 2 punten resp. 1 punt meer. Een spannende competitie dus. Aanmoedigingen voor ons eerste a.s. zaterdag bij de wedstrijd in Bennekom tegen DVO zijn van harte welkom. DVO staat 3 plaatsen en 3 punten onder ons. De steun van de KZ-supporters op de tribune is een belangrijke stimulans voor onze spelers om de punten mee naar huis te brengen.

KZ 2 schoot zich afgelopen weekend tegen Tempo 2 eveneens met 3 punten verschil naar de winst. Een mooi resultaat. Het zou mooi zijn als DVO 2, dat 3 plaatsen boven ze staat, a.s. zaterdag verslagen kan worden.

Met 3 kleinkinderen in de jeugdcompetitie volg ik ook de wedstrijden van de jongste jeugd. Omdat ik ze niet allemaal persoonlijk kan bijwonen, blijf ik met app-berichten op de hoogte van hun resultaten. Toen ik naar onze kleindochter keek, die met de E3 tegen OKV E3 speelde, en zag dat ze 5 doelpunten maakte, las ik in het schermpje, dat in de wedstrijd van de D1 3 doelpunten door onze kleinzoon waren gemaakt. De andere kleinzoon, die ’s middags moest spelen, kwam bij de D2 ook tot een score van 3. Deze winstpartijen waren exemplarisch voor deze zaterdag, want van de 21 gespeelde wedstrijden werden er 18 met winst afgesloten, 2 met verlies en 1 met een gelijkspel. Een fantastisch weekend voor KZ.

De week daaraan voorafgaand was voor mij begonnen met 3 bijeenkomsten waarin sport centraal stond. Op maandag hadden we bestuursvergadering, op dinsdag was ik bij de bijeenkomst van de gemeente over het Sportakkoord en zette ik mijn handtekening ter ondersteuning daarvan, op woensdag luisterde ik in de kantine van Groen-Geel naar KNKV-directeur Kees Rodenburg over de ontwikkeling van talenten.

Allemaal boeiende en leerzame bijeenkomsten, deze week gevolgd door de discussie bij Platform aan de Zaan, waar Lisa van Tongeren al over geschreven heeft. Over de visie op de ontwikkeling van jeugd in de sport later meer.

Voor komend week staan er weer boeiende wedstrijden op het programma, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Ik wens iedereen veel sportief plezier.
 
Corrie Noom
 
 
.
  • Reacties

    U bent niet ingelogd met uw profiel en kunt daarom geen reactie plaatsen.