• Een bericht van de Teamcommissies voor alle jeugdspelers.

  Jeugd Topsport Commissie (JTC):

  Met ingang van het huidige veldseizoen (maart 2024) is de Jeugd Topsport Commissie weer actief. De Jeugd Topsport Commissie houdt zich bezig met het samenstellen van de selecties voor de topsportploegen (A1, B1 en C1), het aanstellen van de trainers voor de topsportploegen (in samenspraak met de trainerscommissie) en is het aanspreekpunt voor spelers en trainer/coaches van deze ploegen. Bij de A1 worden er ook evaluatiegesprekken gevoerd met spelers. Er is een onderscheid gemaakt tussen Jeugd Topsport en de breedtesport omdat de aanpak en verwachtingen bij deze twee takken in onze korfbalsport vaak anders zijn.

  Het beleid van de Jeugd Topsport Commissie is altijd geweest om (zoveel mogelijk) 5 om 5 te spelen in de topsportploegen. Dit beleid neemt de nieuwe Jeugd Topsport Commissie over: vanaf huidig seizoen (2023-2024) spelen de topsportploegen altijd 5 om 5. Zo blijft er een zo groot mogelijke groep aangesloten bij het hoogste niveau en hebben de topsportploegen altijd een wissel bij de wedstrijden.

  Hieronder kun je zien wie er in de Jeugd Topsport Commissie zitten:

  · Voorzitter: Luna Boerhout

  · Contactpersoon A1: vacature

  · Contactpersoon B1: Jeroen Briefjes

  · Contactpersoon C1: Onne Stark

  Doordat de Jeugd Topsport Commissie weer in het leven is geroepen, is er bij de ABC-TC een aantal personele wijzigingen. De nieuwe samenstelling kun je hieronder vinden:


  ABC TC

  · Voorzitter: Ingrid Krook

  · Wedstrijdsecretariaat A: Kitty Blanken

  · Wedstrijdsecretariaat B: vacature (tot die tijd neemt Ingrid Krook deze taak waar)

  · Wedstrijdsecretariaat C: Germaine Hooijschuur

  Lijkt het jou leuk om als wedstrijdsecretariaat B te fungeren en een onderdeel te worden van de groep vrijwilligers binnen KZ? Laat het dan zo snel mogelijk weten aan Ingrid Krook!


  Vervroegd overgaan of een jaar achterblijven?

  Binnen de teamcommissies (JTC, ABC-TC en DEF-TC) vinden we het belangrijk om met hetzelfde beleid te werken. In alle commissies houden we ons dan ook aan de volgende regel:

  - Alle kinderen spelen altijd in de leeftijdscategorie waarin zij thuishoren.

  - Alleen bij de DEF-TC kan er heel soms een uitzondering gemaakt worden, als daar een gegronde reden is om toch af te (moeten) wijken.

  - Voor de A1 wordt hier samengewerkt met de Senioren Topsportcommissie. Zij vallen dus niet standaard onder de regel met betrekking tot vervroegd overgaan.  De TC’s