• Bericht van de Jeugd Topsport Commissie

  Inmiddels is iedereen weer lekker op het veld begonnen en met dit weer is dat geen straf.


  Als alle ploegen aan de tweede veldhelft bezig zijn, is het voor veel commissies binnen KZ/Thermo4U de tijd om naar het volgende seizoen te gaan kijken. Zo ook voor ons, kortweg de JTC.

  Dit houdt voor ons in dat er trainers moeten worden gezocht, selecties moeten worden gemaakt en elk jaar zullen we ook evalueren wat er goed gaat en wat er komend seizoen wellicht beter kan.

  Over de prestaties van onze trainers en hun ploegen in de zaal (D1, C1, B1 & A1) kunnen we natuurlijk alleen maar tevreden zijn. We hebben met drie teams in the play-offs gestreden voor de landstitel en met één team succesvol gevochten voor behoud in de Hoofdklasse. Van deze wedstrijden (of je ze nu wint of verliest) leer je als jeugdspeler natuurlijk heel veel. Na twee jaar vol Corona-onderbrekingen, is dit echt een mooie prestatie van onze hoogste jeugdteams.

  In het kader van “Wat kan er beter?” willen wij u bij deze ook informeren over de eerste aanpassingen voor het volgende seizoen.

  Met ingang van seizoen 2022-2023 zal de D1 niet meer onder onze Topsport- commissie vallen. Hiermee volgen wij de richtlijnen van meerdere sportbonden en -studies waarin is aangegeven, dat tot en met de basisschool-leeftijd sportbeleving gericht moet zijn op plezier en samen spelen. De focus op presteren en de competitie tussen vriendjes/vriendinnetjes willen wij verminderen door vanaf volgend seizoen de D1 (net als alle andere D-, E- & F-ploegen) door onze TeamCommissie te laten indelen.

  Ook nieuw is, dat we bij de A1 zijn begonnen met individuele spelers-gesprekken. Wij doen dit om meer inzicht te krijgen in hoe deze oudste groep jeugdspelers topsport bij KZ ziet en beleeft. Met deze feed-back kunnen wij samen met de trainers en de senioren-commissie de begeleiding richting de senioren nog verder verbeteren. Het doel is uiteraard deze oudste jeugd zo goed mogelijk klaar te stomen voor senioren-korfbal.

  Indien u over deze twee aanpassingen nog vragen heeft, kunt u die uiteraard altijd stellen. Schiet ons gerust aan op het veld of stuur ons een mail met een klik op deze link.

  Ingrid Doves

  Remko Meijer

  Onne Stark