• Als 'overbodig chauffeur' mee naar een wedstrijd bij KZ en geen zin om op het parkeerterrein in de auto een boek te gaan lezen? Bekijk hier wat er te beleven valt in de omgeving van onze vereniging!

 •  

  Wat denk je van een bezoekje aan de Zaanse Schans? Op een steenworp afstand van onze vereniging vind je dé toeristische hotspot van de Zaanstreek en dat allemaal tijdelijk zonder toeristen! Dat is een kans die je bijna niet kan laten schieten. De Zaanse Schans is een mooie en unieke plek boordevol molens, musea en ambachten. Vergeet je smartphone niet om foto's te maken!

 •  

  Kids aan het sporten? Dan kun je als ouder net zo goed ook even in beweging komen. Hardlopen doen wij Zaankanters op het bekende ‘Rondje Molen’ (2,5 km) of op het Westenwindpad (8,1 km), waar het overigens ook lekker fietsen is.

 •  

  Ga voor een lekker kopje koffie of een lunch naar één van de gezellige eetgelegenheden in de buurt van onze vereniging. Wij zijn fan van eetcafé De Toog. Ze maken de heerlijkste broodjes die je bijna niet op krijgt en in het gezellige gerestaureerde pand uit 1680 is de sfeer altijd goed! 

 •  

  Ga je liever voor iets stoers? Reserveer dan bij Brouwerij Hoop, waar je een echt Zaans biertje kunt proeven. Wel met mate he, want de kids moeten ook nog naar huis. Gelukkig zit er ook een winkeltje bij, want dan kan het bier gewoon mee naar huis.
  Extra leuk: Hoop heeft een gratis speurtocht gemaakt. Je loopt over de charmante Lagedijk en komt ook op de Zaanse Schans!

 •  

  Houd je van chocola? Dan ben je in de Zaanstreek helemaal op de goede plek! Ga op zoek naar een van de chocoladewinkeltjes in de omgeving van onze vereniging, Chocolaterie De Cacaoboom bijvoorbeeld, of bezoek het CacaoLab op de Zaanse Schans.

 •  

  Wil je een hapje eten combineren met een wandeling over De Lagedijk of de Zaanse Schans? Ga dan naar het Het Zaanse Bakkertje en haal een broodje voor onderweg. De Turkse pizza is ook lekker!

 •  

  Zoek je naar een meer praktische besteding van je tijd? Ook boodschappen doen kan prima in de buurt van ons sportcomplex. Wist je dat de mooiste supermarkt van Nederland in Koog aan de Zaan staat? ‘Een winkel van internationale allure’, zo werd Albert Heijn Vos beschreven in het juryrapport. Da’s nog eens boodschappen doen!

 •  

   

  Nee, in Koog aan de Zaan hoef je je als overbodig chauffeur niet te vervelen. Geniet van wat tijd voor jezelf. Wij letten wel op de kids!