Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Vele handen maken licht werk: schrijf je nu in voor vrijwilligerstaken


Deze week is de brief voor de inschrijving van de vrijwilligerstaken via e-mail aan alle spelende leden toegestuurd naar het adres dat bij onze ledenadministratie bekend is. Mocht u de e-mail niet ontvangen hebben, dan kunt u contact opnemen met vrijwilligerscoordinator@koogzaandijk.nl De recreanten krijgen de brief in de loop van volgende week. Ook hebben wij hieronder een kopie van de tekst weergegeven. Daarin is een kleine wijziging opgenomen inzake de B-jeugd en hun ouders, zulks ter voorkoming van misverstand.

Eerder is al een bericht verschenen over de nieuwe App - KNKV Wedstrijdzaken - die u dit seizoen nodig hebt om in te schrijven voor de vrijwilligerstaken. Hierin is onder het menu Programma het aantal mogelijke taken voor de komende drie maanden opgenomen. Helaas geeft de app slechts drie maanden vooruit weer. Je hoeft dus nog niet de gehele 9 uur nu in te plannen, maar het zou fijn zijn als zoveel mogelijk mensen alvast een eerste dienst gaan doen.

Wilt u liever op een andere manier vrijwilliger worden bij KZ/Hiltex, dan is er nog een beperkt aantal vacatures beschikbaar waar een vrijstelling voor mogelijk is. Dat gaat bijvoorbeeld om verenigingsscheidsrechter of begeleider van de jeugdscheidsrechters. Momenteel zijn alle andere vacaturs vervuld.

Heeft u zelf ideeën over hoe u zich nuttig kunt maken voor de club, dan verneem ik dat graag via een mailtje naar monicabriefjes@yahoo.com

Monica Briefjes
Bestuur KZ / Hiltex


Vele handjes maken licht werk: schrijf je nu in voor vrijwilligerstaken

In navolging van het vorige seizoen geldt ook voor het komend korfbalseizoen 2017-2018 voor alle spelende leden en ouders van spelende jeugdleden (F tot en met C) een verplichting om minimaal 9 uur aan taken voor de club te verrichten. Voor recreantenleden en ouders van B-jeugdleden geldt een minimum van 3 uur per seizoen.

Op deze wijze proberen we de benodigde en vereiste taken zo eerlijk en gelijk mogelijk over de leden te verdelen. Klik hier voor nadere informatie over de actuele regeling. De tekst moet nog aangepast worden voor een belangrijke wijziging ten opzichte van vorig seizoen inzake de B-jeugd. Van de inhoud van deze wijziging kunt u met een klik hier kennisnemen

Voor ieder uur dat je een taak/dienst verricht, krijg je 1 punt. Vervul je bijvoorbeeld een bardienst van 3 uur, dan verdien je daarmee 3 punten, voor een dienst van 5 uur, krijg je 5 punten enzovoort.

Clubtaken waarop kan worden ingetekend en waarmee punten kunnen worden verdiend, zijn terug te vinden in de nieuwe app genaamd ‘KNKV Wedstrijdzaken’. KNKV Wedstrijdzaken is als app te downloaden op de smartphone of tablet via de Appstore of Playstore, maar is ook toegankelijk via een desktop computer. Deze app is in gebruik vrijwel hetzelfde als de Sportlinked app die vorig jaar werd gebruikt. Hier staan naast alle wedstrijden ook de bardiensten in.

Om de app te kunnen gebruiken, is het nodig een account te hebben. Veel spelende leden hebben vorig seizoen al een account aangemaakt en dit account is ook dit seizoen gewoon weer geldig. Op de app zal moeten worden ingelogd met het e-mailadres waarmee ook ingelogd is bij Sportlink (ook wel het e-mailadres waarmee je ingeschreven staat bij KZ). Er wordt dan om een wachtwoord gevraagd. Dit is hetzelfde wachtwoord dat vorig jaar gekozen is bij het registreren van de Sportlinked app. Mocht je dit vergeten zijn, dan kun je klikken op ‘wachtwoord vergeten’. Er zal dan een bericht worden gestuurd naar je e-mailadres. Op het moment dat je weer bent ingelogd op de KNKV wedstrijdzaken app, ziet alles er precies hetzelfde uit als eerder bij Sportlinked.

Nieuwe leden moeten nog wel zelf een account aanmaken. Hiervoor dient het mailadres gebruikt te worden dat bij KZ/Hiltex opgegeven en bekend is. Op de website van Sportlink (www.sportlink.nl) is een handleiding te vinden. Ook is een helpfunctie beschikbaar voor vragen en problemen. Mocht het desondanks niet lukken, dan kun je je wenden tot de vrijwilligerscoördinator via het emailadres: vrijwilligerscoordinator@koogzaandijk.nl.

De diensten waarop kan worden ingetekend zijn via de KNKV-Wedstrijdzaken-app terug te vinden onder Programma. Hier kom je door links bovenin de app op de drie rode streepjes te klikken.

Beschikbare diensten zijn grijs (nog niet ingevuld), gedeeltelijk grijs/groen (gedeeltelijk ingevuld, maar nog personen nodig) of rood (iemand wil ruilen). Je kunt op deze dienst klikken, waarna de dienst aan je programma wordt toegevoegd en je status wordt bijgewerkt. Je ontvangt vervolgens een e-mail met een bevestiging van de gemaakte afspraak. Voor komend seizoen staan nu al diensten klaar. Het verzoek is je zo snel mogelijk voor één of meerdere diensten in te schrijven, maar uiterlijk vòòr 15 september aanstaande. Hoe eerder je je inschrijft, hoe meer keuze je uiteraard nog hebt. Heb je je op genoemde datum nog in het geheel niet ingeschreven, dan word je ingedeeld. Als eerste worden daarbij die personen ingedeeld, die vorig seizoen niet aan de vereiste 9 uur hebben voldaan.

Bij het niet opkomen bij je dienst, wordt een boete van € 25 in rekening gebracht en word je bovendien opnieuw ingedeeld. We hopen natuurlijk dat wij deze boete niet in rekening hoeven te brengen en iedereen zijn/haar dienst doet.

Voor degenen die echt geen bardienst (zelf ingeschreven of aangewezen) kunnen doen, bestaat ook een oplossing. Zij kunnen zich tegen betaling van € 25 voor een bardienst laten vervangen. Hiertoe dien je zelf contact op te nemen met iemand uit 'de vervangploeg'. De uren tellen dan wel mee voor de verplichting. Zie hier voor nadere informatie over de mogelijkheden van vervanging en de werkwijze daarbij.

Als je reeds een vrijwilligerstaak doet die minimaal 20 uur per seizoen aan tijd kost, kun je een vrijstelling aanvragen voor de verplichting van 9 uur. We hopen dat zich hierdoor meer leden aanmelden voor een vrijwilligerstaak waar ze zelf enthousiast voor zijn en die aansluit bij hun eigen vaardigheden en interesses. Denk hierbij aan vrijwilligerstaken als jeugdscheidsrechter, verenigingsscheidsrechter, trainer/coach, bestuurs- of commissielid. Via vrijwilligerscoordinator@koogzaandijk.nl kun je een vrijstelling aanvragen. Het verzoek om vrijstelling dient wel uiterlijk 15 september aanstaande te zijn gedaan. Pas na bevestiging door de vrijwilligerscoördinator is de vrijstelling daadwerkelijk van kracht.

Vele handjes maken licht werk, we hopen dus op ieders medewerking te kunnen rekenen. Op naar een mooi nieuw korfbalseizoen!