Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Op zich over het geheel genomen geen onaardige start...


Zaterdagmorgen ging ook voor onze vereniging het seizoen van start. Het had fors geregend en 'consul' Peter Bakker moest voor het eerst in jaren vroeg uit de veren. Geen probleem echter, de pomp had zijn werk goed gedaan. Hoe anders was dat aan de andere kant van de sporthallen, waar de tennisbanen en het D-veld van KFC vrijwel onderwater stonden door een niet-werkende pompinstallatie.

De F-teams boekten twee keer winst; alleen F3 moest even slikken tegen de F1 van ZKC, die kennelijk niet hun eerste wedstrijd speelden, 1-17...

Bij de E-teams was het 50/50. E3 en E4 boekten winst en verlies met normale uitslagen, allebei 3-1. E1 echter moest de punten aan de kleine padvindertjes laten met 6-16, terwijl F2 probeerde de boel weer recht te trekken door Blauw-Wit E2 een oor aan te naaien: 22-1, brrr.

Bij de D-teams was de boel net niet in evenwicht, twee gewonnen, drie verloren, waarbij de wedstrijd van D1 uitgesteld werd tot later. D5 en D6 komen net kijken op competitieniveau en dat is even wennen, en D4 had het lastig tegen ZKC D1. Maar D2 en D3 kwamen toch mooi met de punten thuis.

De C-teams bleven ongeslagen: twee keer gelijk en twee keer gewonnen. C1 en C4 deelden de punten in Alphen en Andijk, maar C2 en C3 voelden daar niets voor. C2 en C3 moesten tegen Oost- en Westzaan en lieten zien wat al meer mensen weten: in het midden gaat het beter...Vier punten dus en in totaal zes uit vier bij de C-tjes.

De B- teams bleven weer in evenwicht met vier punten uit vier wedstrijden, maar dat B1 het met 7-13 aflegde tegen de padvinders, tja, dat is even slikken. B3 deed wat terug door met 11-14 uit Wormer te koen en B2 was Rapid te vlug af. B4 liep nog niet lekker tegen Kios, 3-12...

Voor de A-teams was er slechts één nederlaag, voor A5 bij HBC, maar die was ook pittig, 15-5. A3 en A4 versloegen de buren uit Wormer en Zaandam, terwijl A2 TOP A2 met niks naar Sassenheim stuurde en A1 hetzelfde deed met AWDTV A1. Wel wat veel letters...

Komen wij tenslotte bij de senioren, die 15 uit 11 boekten en waarbij de wedstrijd van het 7e werd opgeschort naar 21 september. Laten wij het simpel houden en eerst even kijken naar de nederlagen. Dat ging ons eerste aan, dat door LDODK fors onder druk werd gezet en daar twintig minuten weg mee wist en toen was het gedaan. Het blijven gewoon twee wedstrijdpunten, maar het had wat mij betreft wel iets minder verschil mogen zijn dan 28-17. Het vijfde verslikte zich in Juliana 2, 21-22. Wat? Juliana?? Jawel, uit Oud Gastel, vlak bij Gastelsveer en Kuivezand, wie kent het niet? Als je te laat remt zit je in Roosendaal. Wellicht dat ons 5e zich ook van alles afvroeg over deze club, maar om ze dan meteen de punten mee te geven is ook weer overdreven.

De derde nederlaag kwam van het achtste, dat in Rohda 5 een sterkere vond. De Kruses, Najat, Marco Lauf, het kleine Clercje, kortom routine tegen routine en hun routine was kennelijk groter, 13-18. dan was er nog een gelijkspel, 14-14 van het 10e bij Purmer 4 met, je snapt het al, 4 plus 10 en dat x 2 is 14-14. En de rest wint, zeven stuks! Soms was dat bescheiden, zoals het 3e, 9e en 12e, soms was dat fraai en ruim, zoals het 2e, 4e en 11e. En één keer was dat giga en dat was bij het 6e, dat vorig jaar 7e heette en toen een etage lager speelde. Ook nu weer een heel geroutineerde ploeg, die Furore 2 een onaangename middag bezorgde: 32-7... brrr!

En nu? Druk druk druk, want deze week worden alle wedstrijden ingehaald, die in het eerste septemberweekend werden uitgesteld en dat zijn er welgeteld tien, te beginnen met C1 en A2. Je vindt het allemaal op de voorpagina. En komend weekend weer een verse ronde met nieuwe kansen!

PH