Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Het kampioenschap van A4 en hoe het zo gekomen is...

In het weekend werden wij van de redactie tijdens 'Ook het veld is leuk' aangesproken door Cees Buijs jr, de coach van onze A4. 'Waarom is er nou eigenlijk niks geschreven over de titel van A4?', bromde hij vriendelijk doch beslist. Dat is zo'n ehhhh-momentje... Zouden wij dat dan helemaal vergeten zijn??

Bij het nazien bleek dat in het bewuste weekend gelukkig in elk geval niet zo, zie deze tekst, maar van een uitgebreider verslag met kampioensfoto kwam het nog steeds om onnaspeurbare redenen niet. Dat nu gaan we nu goed maken, want Cees was nauwelijks uitgesproken of Naomi Held werd aangeklampt om een foto te sturen en Cees heeft zelf een verslag in elkaar gezet, dat wij hieronder meegeven. En mèt foto natuurlijk!

KZ /Hiltex A4 Kampioen: het veld is ook leuk!
Na een wisselend zaalseizoen, waarin wij redelijke wedstrijden afwisselden met bijzonder slechte wedstrijden, werd besloten om het voorjaarsveldseizoen 2x in de week te gaan trainen en te gaan voor de eerste plek.

Eerste wedstrijd tegen Ados A1 een veel beter KZ/Hiltex A4 met nog 5 minuten te gaan 9-11 voorsprong en toch nog verliezen in de laatste seconden met 12-11. Onnodig maar wat overheerste was dat we qua spel beter waren.

De volgende wedstrijden werden allemaal dik gewonnen. De dames Dian Dupon, Sanne Francke, Dionne Goossens, Naomi Held en Jill Buijs gingen met de week beter spelen . Goed rebounden, nauwelijks te passeren in de verdediging en ook alle vijd hun goals maken.

De mannen gingen ook steeds beter spelen en Bas Boon en Sem Bleij gingen elkaar steeds beter vinden en scoorden er dan ook regelmatig op los. In het andere vak wist Thom Fiddelaar het goed te vinden met afwisselend Noah van der Let en Esper Piets. Dit goede spel resulteerde in een bovenste plek samen met ADOS A1.

Uitgerekend in de laatste wedstrijd moest er weer tegen ADOS gespeeld worden om het kampioenschap. het was prachtig weer en er was ook een goede scheidsrechter in de persoon van Eric Piets. Dus A4 was vol vertrouwen: laat ADOS maar komen!

ADOS ging uitstekend van start en kwam binnen een kwartier met 2-5 voor. Ons spel was beter, maar ADOS had maar weinig kansen nodig voor een goal. KZ/Hiltex A4 bleef goed doorgaan met zijn eigen spel en een goede rebound, wat resulteerde in een 10-7 voorsprong met de rust.

De tweede helft toonde een beter KZ/Hiltex A4, maar ADOS vocht zich terug in de wedstrijd en vijf minuten voor tijd werd het voor het talrijke publiek toch nog spannend. Echter ADOS was leeg en wij speelden slim en maakten koeltjes 14-13 en 15-13.

Een terechte kampioen met goede wedstrijden en grote uitslagen winnen en de beslissende wedstrijd winnend afsluiten tegen de concurrent. Chapeau.

Wetende dat het plafond nog niet bereikt is en dat alle spelers alleen nog maar beter kunnen worden, zowel technisch als tactisch, is dit een mooi vooruitzicht. Met geweldige supporters.

Aldus een zeer tevreden technisch directeur KZ/Hiltex A4 Cees Buijs. Verder nog dank aan Dennis Doves die hier en daar assisteerde met wissels Famke Doves en Mika Vreeken.
. De kampioenen, te weten van links naar rechts op de bovenste rij Esper Piets, Mika Vreeken, Sem Bleij, Bas Boon, Jill Buijs, Naomi Held en Famke Doves. Op de onderste rij van links naar rechts Cees Buijs, Noah van der Let, Dionne Goossens, Sanne Francke en Dian Dupon.

Gefeliciteerd allemaal!