Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Groen Geel A3 - KZ / Hiltex A3 - verslag van Eric Piets

Deze vroege zondagmorgen verzamelen we om 9.30 uur bij de Wormer sporthal voor onze tweede zaalwedstrijd. Althans, de meesten van ons: de wekker van Hidde Stammers in wintertijd (?) geeft een uur vroeger aan….. Daarom stellen we als volgt op: Dionne Goossens, Noa Hartog, Jesse Detering en Dion Schmidt in de eerste aanval. Lara Schmidt, Kim Pronk, Thomas Wilms en Esper Piets in de verdediging.

Groen Geel kennen we goed; op het veld al twee keer tegen ze gespeeld en in de zaal een oefenwedstrijd. Gedurende die wedstrijden was de vooruitgang van dit team goed te zien. Nu hebben ze last van wat blessures, dus kwamen in een andere opstelling dan verwacht.

Dat resulteerde in de 3e min al in een strafworp voor Groen Geel, die onberispelijk werd genomen, 1-0. In de daaropvolgende aanval liet Jesse zien dat hij er vandaag zin in heeft; van afstand schiet hij de gelijkmaker binnen. Esper en Thomas schieten beiden van halve afstand raak en het staat 1-3. Ongemerkt blijken er bezoekers binnengeslopen te zijn, om ons te komen bespioneren. Zij zien ook dat een mooie doorloper van Groen Geel erin rolt 2-3. Jesse schiet zijn tweede binnen en wij staan twee punten voor.

Heel eventjes laten we de gemaakte afspraken varen, waardoor GG aansluiting vindt, 4-4. Aan onze kant loopt de irritatie wat op, we zijn zelf niet tevreden over het spel. Een doorloper van Jesse betekent 4-5, een actie die onreglementair wordt afgestopt resulteert in een 2,5-worp; helaas gaat de toegekende strafworp mis, net als bij GG. 4-6 wordt het als Dion van afstand raak schiet. Daarmee is de ruststand bereikt. De tweede helft zullen we echt beter moeten gaan spelen en de irritatie laten varen.

De tweede helft beginnen we met Sofie Hopman, die Dionne - die zich niet lekker voelt - komt vervangen. Een weergaloze actie waarin Kim zich vrijloopt, maakt de 4-7. We komen beter in de wedstrijd, want Esper, vanaf de zijlijn en 2x Jesse van afstand vergroot de voorsprong naar 4-10. GG kan nog wat terug kan doen en dat gebeurt van halve afstand, twee keer zelfs, 6-10.

Jesse (weer vanaf dezelfde plek) en Dion brengen de voorsprong weer op zes; 6-12. Hidde komt erin voor Dion, niet onze enige speler die last heeft van de luchthuishouding van deze sporthal, het lijkt te warm in de hal om te spelen.

Een vrije bal wordt benut door Kim, 6-13, voordat GG 7-13 maakt. Ook 8-13 wordt het, voordat Dionne Lara vervangt. Ons veertiende doelpunt komt op naam Jesse en Kim van afstand betekent 8-15. Een doelpunt van grote afstand is de negende van GG, voordat Jesse de laatste van de wedstrijd maakt, 9-16!

Een goede tweede helft heeft ertoe geleid dat we ruim konden winnen, vooral omdat we bleven korfballen en ons niet lieten afleiden. Aankomende zaterdag mogen we weer om 10 uur, nu in de thuishal tegen EKVA, die ook twee wedstrijden heeft gewonnen en dus ook vier punten heeft.

Dus wel de wekker zetten!

Groet,

Eric