Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Een nuttige oefenperiode voor onze senioren-selectie


Vanaf half augustus is onze selectie weer met de veldtrainingen begonnen. De gehele zomer door werd er al aan conditiebehoud gewerkt door krachttraining en dergelijke, maar groepsgewijs trainen heeft ook z'n aardige kanten.

Tot de voorbereiding behoorde een wedstrijd tegen ZKV, die ons gelegenheid gaf de nieuwe spelers in actie te zien en dat werd een prettige avond met ruime winst. Bij Rohda werd tegen hun 1e en 2e gespeeld om er rustig in te komen en ook dat pakte goed uit. Daarna volgde een teambouw-weekend, dat mede door het zeldzaam mooie weer een groot succes was.

Dinsdag volgde bij Groen-Geel de laatste ronde in de traditionele Baderie/Zaakantercup en die verliep even prettig als altijd met natuurlijk Groen-Geel als tegenstander, in Wormer deze keer. Vooraf was er een wedstrijd van globaal de tweede teams, maar in beide clubs zijn de beslissingen nog niet gevallen, dus werd er regelmatig gewisseld.

Onze reserves boekten een gestaag opgebouwde en in de tweede helft ruim uitvallende 20-31 winst, waarbij de nieuwelingen zich uitstekend weerden en dan spreken wij over Josine Verburg (van VZOD), Sascha Lanser, Hugo Hendriks (beiden uit A1) en Tjerk Doedens (Apollo). Dat gold zeker ook voor Stijn Hoekstra (voorheen AWDTV) en hij speelde deels bij de reserves en deels bij de toppers.

Ook de toppers stonden steeds een stapje voor op de Wormers, maar daar was het verschil minder duidelijk, 22-27. Het is voor de tegenstander een spannende fase, want zij beginnen dit weekend als debutant in de Hoofdklasse en zijn benieuwd hoe hun 'aanstormende jeugd' het daar gaat doen.

Gisteren, zaterdag 2 september, trokken wij met beide teams naar LDODK voor de eerste test tegen een tegenstander van Ereklasse-niveau. Dat is toch altijd weer 'different cook'. Het werd dan ook een stuk spannender. Ook nu weer werd er bij beide teams nog wat gewisseld in de opstellingen, daar zijn het ook oefenwedstrijden voor, maar de contouren worden al iets duidelijker. De reserves boekten een nipte 24-25 winst en de toppers wisten - met een gelijkmaker van Esther in de laatste seconden - het op 24-24 te houden.

Zijn wij Tim, Erik en Rick vergeten? Nee, zeker niet, de mythe leeft voort, maar de nieuwe lichting heeft met volle inzet gestreden. De netto-uitslagen tot nu toe zeggen op zich heel weinig, maar het geeft de trainers ruimte om te zoeken naar de beste keuzes in combinatie met allerlei factoren. De uitkomst wordt later in de week bekend en dan vertrekken wij zaterdag opnieuw naar LDODK om te kijken hoe het gaat als we 'om het echie' strijden.

Het gaat weer beginnen! 

PH