Kies uw profiel:

  1. Nieuw profiel

Bestuurderspraat - Lisa: Over de liefde... o ja, en er werd gekorfbald

We zijn los! Gisteren en zaterdag speelden de meeste KZ / Hiltex-teams hun eerste competitiewedstrijd. De start van het korfbalseizoen stond al een paar weken gemarkeerd in mijn agenda, maar het was een andere gebeurtenis die al veel langer de aandacht opeiste: de bruiloft van Hannah Hooijschuur en Marcel Zwikker!

Een grote groep korfballers was vrijdag getuige van hoe twee echte KZ’ers elkaar het ja-woord gaven. De hele week werd al meegeleefd met het koppel, want oh…dat noodweer dat op Nederland afstevende en hoe moet dat dan met die jurk?! Het werd natuurlijk een fantastische dag, wat nat, maar hé dan vallen die tranen niet zo op. Toen het bruidspaar per boot arriveerde bij het Raadhuis in Zaandijk, was het natuurlijk droog. Toeval bestaat niet mensen!

Het feest ’s avonds was spannend en niet alleen voor de bruidegom, die wel wat zenuwachtig was voor zijn eerste dans. De houten vloer in de schitterend versierde feesttent werd door het in- en uitlopen van gasten met de minuut gladder en het was voor de dames een flinke uitdaging te blijven staan op de hoge hakken. Je enkel breken op de avond voor het eerste competitieweekend, het zal je gebeuren.. Gelukkig droeg de bruid al de hele dag haar chique, doch comfortabele ‘gympies’ en dit maakte dat het vrouwelijke deel van het feestgezelschap al vroeg op de avond de Allstars tevoorschijn haalde (goed voorbeeld doet volgen!). Dat danst ook veel lekkerder.

Het bruidspaar werd op het hoogtepunt van het feestje de taxi in ‘gesleept’ (nee, het ging niet van harte want het was nog veel te gezellig) en de gasten vertrokken na het uitzwaaien ook. Dit vertrekken ging niet voor iedereen even makkelijk, want sommige auto’s waren wel heel diep weggezakt in de polder rondom De Middel in Westzaan. Oeps…

De kuiten waren de volgende ochtend bij het opstaan nog een beetje stijf en já, dan weet je dat de muziek gewoon goed was (en dat je auto echt goed vast stond). Gelukkig was er de lange rit naar Friesland om te ontwaken uit de roes van de bruiloft. Er gaat niets boven roze wolken, maar er moet ook gesport worden. De selectie begon de competitie met wedstrijden tegen LDODK/Rinsma Fashion.

   
Ter zake

We draaien weer op volle toeren dus! Het bestuur doet samen met alle vrijwilligers binnen de vereniging haar uiterste best de start van seizoen 2017-2018 zo soepel mogelijk te laten verlopen. De meeste commissies hebben de eerste vergaderingen achter de rug en we hopen de agenda op de website zo snel mogelijk ingevuld te hebben met de belangrijkste activiteiten.

Een vriendelijk verzoek aan alle (ouders/verzorgers van) leden om zich zo snel mogelijk in te schrijven voor de vrijwilligersdiensten. Via deze link is precies na te lezen hoe dit inschrijven werkt.

Er staat ons een mooi seizoen te wachten. Het bestuur wil nog beter inspelen op de mogelijkheden die het Topsportcentrum onze vereniging biedt. We zijn constant opzoek naar manieren om mensen uit de Zaanstreek naar ‘ons’ mooie sportcomplex te krijgen. Zo werden kinderen van statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) twee weken geleden uitgenodigd om vier sporten uit te proberen in en rondom Topsportcentrum De Koog.

KZ’ers die zelf ideeën hebben met betrekking tot het optimaal benutten van De Koog, zijn van harte uitgenodigd deze inzichten met ons te delen. Laten we er samen een succesvol seizoen van maken!

Zien we jullie zaterdagmiddag bij de wedstrijden van KZ 1 en 2 tegen Fortuna/Delta Logistiek?

Lisa van Tongeren
Bestuurslid marketing en communicatie

Wil jij weten hoe het onze teams verging in het eerste competitie weekend? Piet Hein Havik maakte er een mooi overzicht van op de website.